Novosti

EU4BusinessRecovery: Poziv na besplatnu obuku malih i srednjih preduzeća iz poljoprivredno-prehrambenog sektora


Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji sa Kantonalnom privrednom komorom Tuzla, a u okviru projekta EU4BusinessRecovery koji implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) poziva mala i srednja preduzeća iz poljoprivredno-prehrambenog sektora na besplatnu edukaciju na temu “Zaštite i sigurnosti u radu”, koja će biti održana 14. februara u Tuzli. 

Centralna tema obuke je upoznavanje sa odredbama i novim obavezama MSP-a po stupanju na snagu novog Zakona o zaštiti na radu u FBiH i pratećih podzakonskih akata. Navedeno podrazumijeva niz aktivnosti za privredne subjekte koje je potrebno adekvatno primijeniti kako bi ispunili svoje obaveze u primjeni propisa iz oblasti zaštite na rada u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima.

Prijavljeni učesnici osim o Zakonskom okviru zaštite i sigurnosti na radu, imat će priliku saznati više i o temama: Zahtjevima u implementaciji ISO standarda 45001:2018, ISO 45001 u prehrambenoj industriji, općim mjerama zaštite u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, te mjerama zaštite prilikom montaže, rada i održavanja fotonaponskih postrojenja na krovovima privrednih objekata u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

Realizacijom EU4BusinessRecovery projekta nastoji se podržati modernizacija poljoprivredno- prehrambenog sektora i poboljšanje ruralne ekonomije. Glavni cilj je osigurati opstanak mikro, malih i srednjih preduzeća u važnim privrednim sektorima Bosne i Hercegovine kako bi se smanjili negativni učinci izazvani pandemijom COVID-19.

Zainteresirani učesnici mogu se prijaviti putem linka https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdRHR_b3zvuYgBQz4TtVgQGAGIkaTgAh33G3tD6YYsmqARY-A/viewform do petka, 10.02.2023. Prijavljenim učesnicima, naknadno će biti dostavljena agenda obuke.