Novosti

UIO BiH planira kupovinu zgrade pored sarajevskog aerodroma, vrijednost objekta 6 miliona KM


Prema saznanjima portala Capital uprava za indirektno oporezivanje BiH planira kupovinu zgrade u vrijednosti od 6.000.000 maraka za smještaj svojih zaposlenih na međunarodnom graničnom prelazu na aerodromu Sarajevo.

 

U prijedlogu odluke o kupovini/nabavci zgrade koje je upućena predsjedavajućoj Savjetu ministara BiH Borjani Krišto navodi se kako postoji realna potreba da se u neposrednoj blizini aerodroma u Sarajevu izgradi čvrsti objekat u kojem bi se smjestili zaposleni UIO.

„Time bi se obezbijedili normalni i komforniji uslovi za odvijanje procesa rada iz zakonskih nadležnosti carinske službe, a samim tim bi se sigurno ubrzao protok roba i putnika, te poboljšala efikasnost i efektivnost u radu zaposlenih na ovom međunarodnom graničnom prelazu“, navedeno je u odluci.

U cilju realizacije ovog kapitalnog projekta, navodi se dalje, inicijalno bi trebalo obezbijediti građevinsko zemljište površine od najmanje 2.500 kvadrata u neposrednoj blizini aerodroma u Sarajevu. U odluci se precizira da će se sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 6.000.000 KM osigurati iz budžeta institucija BiH.

Izvor: capital.ba