Novosti

Uskoro otkrivamo: Ko je najpoželjniji poslodavac 2022. godine u BiH?


Završeno je veliko istraživanje „Najpoželjniji poslodavac 2022“ koje će uskoro dati odgovor na pitanje ko su poslodavci za koje su građani Bosne i Hercegovine željeli raditi u 2022. godini.

Opsežno istraživanje je šesnaestu godinu zaredom sprovela kompanija Kolektiv d.o.o. – MojPosao.ba putem online ankete na portalu MojPosao.ba gdje su građani BiH imali priliku glasati za poslodavce koji po njihovom mišljenju zaslužuju titulu najpoželjnijih.

Građani su i ove godine birali kompanije zbog različitih razloga, visine plate, sigurnosti posla, odnosa prema zaposlenicima, mogućnosti napredovanja u kompaniji i slično, a rezultati istraživanja će biti predstavljeni na prestižnoj ceremoniji koja će biti održana 10. februara.

Cilj projekta „Najpoželjniji poslodavac“ jeste odati priznanje poslodavcima koji brinu o zaposlenima te nude dobre uslove za rad, razvoj i edukaciju. Na ovaj način se kompanije dodatno motiviraju da unapređuju svoje odnose prema zaposlenicima, a ujedno se unapređuje imidž privatnog sektora kao poslodavca. Ove godine nominovano je 420 kompanija za koje je glasalo preko 15.000 ispitanika.

Više informacija o projektu i listu najpoželjnijih poslodavaca za 2021. godinu možete pronaći na www.poslodavac.ba.