Novosti

Najpoželjniji poslodavac dm drogerie markt: Titula opravdana i povišicom plate u prosječnom iznosu od 25% za sve zaposlenike


Među 420 nominovanih kompanija u ukupnom poretku, dm drogerie markt je, u izboru web portala Mojposao.ba u kojem je učestvovalo više od 15.000 ispitanika izabran za Najpoželjnijeg poslodavca u BiH za 2022. godinu. Osim toga, dm je osvojio titulu Najpoželjnijeg poslodavca u sektoru maloprodaje te u posebnoj kategoriji „Family-Friendly poslodavac“, koja se dodjeljuje u skladu s UNPFA.

Bh. javnost ponovo je prepoznala njegovanje dobrog odnosa između zaposlenika i poslodavca koje se ogleda u sigurnosti radnih mjesta, redovnim povećanjima, isplati 13. plate i regresa, ulaganju u stručne edukacije i školovanja, brizi za zdravlje zaposlenika i održavanju pozitivne radne atmosfere, novogodišnje proslave i Obiteljskog dana.

„Ponosni smo što je bosansko-hercegovačka javnost ponovo prepoznala naše kontinuirano zalaganje da zaposlenici dm-a s osmijehom dolaze na posao. Sada nas je već više od 1.000 i zajedno činimo tim koji ostvaruje izvanredne rezultate. Upravo zbog toga je svim zaposlenicima od prvog mjeseca tekuće godine povećana plata za prosječno 25%, što predstavlja slijed dobrih praksi koje njegujemo godinama, poput isplate regresa u visini plate, isplate 13. plate u decembru i drugih benefita za zaposlenike. Ujedno smo time zaposlenicima i njihovim obiteljima željeli olakšati izazovni period inflacije i rasta cijena osnovnih životnih namirnica“, izjavio je Damir Šlosel, direktor dm-a u BiH i dodao da su zaštita i unapređenje fizičkog i mentalnog zdravlja zaposlenika, ulaganje u njihov razvoj i stručno usavršavanje te novčana stimulacija samo neke od dobrih praksi kojima kompanija dm gradi imidž uzornog poslodavca.

Kompanija dm je u protekloj godini u dva navrata povećala plate svim zaposlenicima, u januaru 9,5% i u maju 9%, a po preporuci Vlade FBiH isplaćena je i jednokratna novčana pomoć, u punom iznosu. Iako se preporuka odnosila na područje Federacije BiH, isplatom su obuhvaćeni i zaposlenici u Republici Srpskoj i Brčko distriktu.

Istraživanje koje web portal Mojposao.ba provodi već 16. godinu zaredom ima za cilj otkriti mišljenje javnosti o kompanijama poželjnim za rad, a sve kako bi se poslodavci dodatno motivisali na ulaganje u brend i razvoj ljudskih potencijala. Kompanija dm drogerie markt u BiH priznanje Najpoželjnijeg poslodavca osvaja deveti put, od toga sedmi put zaredom.