Novosti

NLB Banka Sarajevo proglašena drugim po redu najpoželjnijim poslodavcem u finansijskom sektoru


Na needavno održanoj svečanoj ceremoniji ”Najpoželjniji poslodavac u BiH za 2022. godinu” koju organizuje kompanija Kolektiv d.o.o. (MojPosao.ba), a prema izboru bh. javnosti NLB Banka Sarajevo je proglašena za drugog najpoželjnijeg poslodavca u finansijskom sektoru u 2022. godini, čime je još jednom pokazala da je atraktivno mjesto za osobe koje svoju budućnost traže u ovoj oblasti.

”S pravom možemo biti ponosni što smo ponovo zauzeli drugo mjesto na izboru najpoželjnijeg poslodavca, jer je važan dio naše misije unapređenje kvaliteta života u zajednici u kojoj živimo i radimo. Zalažemo se za poboljšanje zajednice i promovisanje vrijednosti koje u prvi plan stavljaju ljude, razvoj ljudskih potencijala i prosperiteta, kao i kontinuirano učenje i povjerenje. Izuzetno mi je drago da je naš dobar odnos prema zaposlenicima ponovo prepoznat i sigurna sam da našim naporima na ovaj način stvaramo preduvjete za uspješne priče na ovim prostorima”, izjavila je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo.

NLB Banka Sarajevo je već peti put zaredom drugi najpoželjniji poslodavac u finansijskom sektoru, što potvrđuje kontinuitet ulaganja u organizacionu kulturu, te izgradnju radne okoline u kojoj se zaposlenici osjećaju prihvaćeno, dobro i u kojoj teže da ostvare odlične rezultate.