Novosti

Povećanje plata i nova zapošljavanja u Prevent Fashionu u Bugojnu!


Prevent Fashion Bugojno, članica Fashion Business Unit Prevent Grupacije koja zapošljava oko 260 uposlenika i dnevno proizvodi oko 2000 pari obuće i njenih dijelova za svjetski poznate brendove poput Nordice, Moon Boota, Yves Saint Laurenta, Haflingera itd., raspisuje oglas za posao.

U potrazi su za radnicima koji će raditi u pogonima za proizvodnju obuće, prvenstveno čizama, gornjišta za patike, unutrašnjosti pancerica… Potrebni su radnici koji će raditi na procesima krojenja, dorade (širfanja, špaltanja, žigosanja), šivanja i montiranja obuće. Mogu se prijaviti i zainteresirani bez radnog iskustva, jer kompanija nudi obuku za poslove proizvodnje.

Iz kompanije ističu kako zaposlenicima nude pozitivnu organizacijsku klimu gdje se vrednuju izvrsnost i uzajamno poštovanje, timski rad i kolegijalnost, a o dobroj atmosferi i uslovima svjedoči i činjenica da čitave porodice rade u kompaniji.

„Prevent Fashion Bugojno kao poslodavac pruža posebnu pažnju zaposlenicima koje su i majke, zaposlenicima čija djeca polaze u školu, zatim na posebne datume kroz darivanje i druženje proslavljamo nama bitne događaje, te kroz aktivnost Zaposlenik mjeseca naš poslodavac nas motiviše i nagrađuje“, rekla je zaposlenica Elvedina čija je kćerka Hata također zaposlena u kompaniji.

I bračni par Alen i Dženita također su sretni što skupa rade u ovoj kompaniji ističući kako im uređenost radnog vremena daje prostor da izbalansiraju posao i vrijeme za porodicu.

„Svojim trudom i zalaganjem sam prepoznata u okruženju kao zaposlenica koji ima potencijala da napreduje i ponuđena mi je prilika da napredujem na poziciju kontrolora. Motivira me to što je moj posao dinamičan i interesantan, a posebno me motivira to što moj suprug radi u istom okruženju sa mnom“, dodala je još Dženita.

Iako je ovo niskoakumulativna grana privrede, kompanija teži da održi dobre uslove za svoje zaposlenike, navela je direktorica Dalila Fulan, dodajući kako je upravo zbog toga menadžment kompanije odlučio da od prvog januara poveća iznos toplog obroka za čak 40 posto, a plaće za skoro 13 posto.

„Prevent Fashion je relativno mlada kompanija koja posluje u sklopu Fashion Business Unit Prevent grupacije. Brojimo 260 zaposlenika što je maksimalan broj zaposlenih do sada, uz tendenciju daljeg rasta. Prepoznati smo od svjetskih modnih kompanija kao što su Yves Saint Laurent, Alexander McQueen, Moon Boot, Nordica, Rossignol i mnogi drugi, što ukazuje na kvalitet proizvoda, našu profesionalnost i kvalitetno radno okruženje.

Kompanija je prošle godine bila dio Nagrade za biznis lidere održivog razvoja u BiH za 2022. godinu, a bili smo i finalisti u kategoriji velikih preduzeća za tematsku oblast ‘Ljudi’ što znači da kompanija na pozitivan način i značajno doprinosi kreiranju radnih mjesta i održivom razvoju BiH“, rekla je Fulan ističući i kako su ponosni što doprinose lokalnoj zajednici ulažući u projekte iz oblasti obrazovanja čime na još jedan način potvrđuju da su društveno odgovorna kompanija.

Osim prvobitne obuke za posao, ukoliko postanete dio tima možete očekivati i dodatna obučavanja, jer kompanija kontinuirano ulaže u stručnost i obučenost kadrova, u savremenu opremu i tehnologiju, kako bi održala i razvila visoku kvalitetu proizvoda sada već svjetskog glasa.

Ako ste u potrazi za novim poslovnim izazovima, želite se usavršavati, uporni ste i odgovorni, pridružite se timu Prevent Fashiona u Bugojnu!

Inače, Prevent Fashion posluje u sklopu Fashion Business Unit Prevent grupacije. Ovu diviziju čini pet poduzeća smještenih u pet gradova u Bosni i Hercegovini: BFM Zenica, Prevent Travnik, Prevent Bužim, Prevent Safety Goražde i Prevent Fashion Bugojno. Zapošljavaju preko 1400 ljudi koji u proizvodnim pogonima Fashion Business Unita šiju i proizvode kako zaštitnu opremu, tako i modne komade za neke od najvećih svjetskih brendova kao što su: Hugo Boss, YSL, Moon Boot i mnogi drugi.