Turizam i ekologija

Hit destinacija: Ovo je otok koji je u Srbiji trenutno traženiji za ljetovanje više nego bilo koji grčki


Prema Google trendovima trenutno najtraženije mjesto za ljetovanje.

Sajam turizma je već uveliko završen, ali još aktualni first minute popusti mame srpske turiste da za ljetovanje razmišljaju malo dalje od Crne Gore i Grčke. Tako je prema Google trendovima trenutno najtraženije mjesto za ljetovanje – Mallorca, javlja Nova.rs.

Mallorca se nalazi u Sredozemnom moru, pripada grupi Balearskih otoka i najveći je otok u Španjolskoj. Od šezdesetih godina 20. stoljeća, postala je sinonim za masovni turizam – zahvaljujući prelijepim pješčanim plažama, bistro plavom i toplom moru, autentičnim pećinama, skrivenim uvalama i lagunama, bujnoj vegetaciji, bogatom kulturno-povijesnom nasljeđu, borovim šumama, ljubaznim ljudima, ukusnoj hrani, uzbudljivom noćnom provodu. Mallorca ima sve.

Naravno, najviše se ide zbog uživanja u moru, a s preko 500 km obale, na otoku se nalazi više od 200 plaža, od kojih su najpoznatije Cala Mesquida, Cala Mayor i Cala Millor.

Glavni grad otoka je Palma de Mallorca, najveći grad i luka na otoku. U najpoznatijim turističkim zonama otoka kao što su Can Pastillaa, Playa de Palma i El Arenal dominira velika pješčana plaža, a zapadno od Palme postoje ljetovališta, kao što su Magaluf, Palma Nova ili Pagueraa, koja intrigiraju ljubitelje prirode i avanturiste.

Agencije imaju aranžmane za obje strane Mallorce. Preko Dreamlanda akcijske cijene za Mallorcu direktnim charter letom kreću od 779 eura za sedam noćenja (polupansion, hotel 3*, Can Pastilla) i idu do preko 2.000 eura po osobi (10 noćenja, polupansion, hotel 4*, Illetas). najpovoljniji aranžmani Travellanda od 689 eura već su rasprodani, ali postoji još termina i relativno povoljnih opcija za Palmu i Magaluf, ali i El Arenal i Can Pastillu.

Majorka u first minute ponudi agencije Big Blue košta od 849 eura (10 noćenja krajem lipnja, polupansion u hotelu s tri zvjezdice, Can Pastilla), a istaknuta je preporuka za “najtraženiji hotel” na samoj plaži, na samom kraju Magalufa i 5 minuta hoda od mjesta Palmanova – aranžman od 1.119 eura po osobi uključuje avio prijevoz, 10 noćenja u sobi s pogledom na more, polupansion.