Investicije

Crna Gora će dobiti prvi međunarodni resort sa pet zvjezdica


Vodeća svjetska grupa u oblasti ugostiteljstva Accor poptisala je ugovor o franšizi za Pullman Resort & Residences Bar Montenegro.

Zahvaljujući partnerstvu sa Liko Soho grupom, Crna Gora će dobiti prvi hotel premium brenda Accor. Resort, koji će se nalaziti na samoj obali Jadranskog mora, otvorit će vrata za prve goste do kraja 2025. godine.

Smješten na Barskoj rivijeri, samo 100m od obale mora, Pullman Resort & Residences Bar Montenegro će biti destinacija za ljetni odmor. Gosti ne samo da će koristiti direktan pristup plaži, već će imati i prekrasan pogled sa 11 spratova na Jadransko more sa jedne i planinske vijence sa druge strane.

Hotel će biti dio resorta mješovite namjene koji će imati brendirane stambene jedinice i dovoljno prateće infrastrukture za goste i za lokalnu zajednicu. Turistima i poslovnim putnicima novi hotel će ponuditi 165 ekskluzivnih soba, sa 244 stambene jedinice.

Foto: Accor/Liko Soho grupa/Pullman Resort & Residences)

– Izuzetno smo uzbuđeni što možemo da najavimo prvi međunarodni resort sa pet zvjezdica u Baru, koji će imati proširene sadržaje dovoljne da zadovolje zahtjevne potrebe turista i poslovnih putnika, kao i budućih stanovnika. Potpisivanje ugovora o franšizi za Pullman Resort & Residences Bar Montenegro predstavlja važnu prekretnicu za jedan od najvećih investicionih projekata u Crnoj Gori, a Accor je ponosan što u njemu učestvuje, kazao je Dilek Sezer, direktor razvoja Accora za jugoistočnu Evropu.

Vlasnik Pullman Resort & Residences Bar Montenegro je Liko Soho grupa.

– Potpisivanje ugovora o franšizi za prvi premium hotel sa pet zvjezdica u Baru jedan je od najvećih investicionih projekata koji su u toku u Crnoj Gori u oblasti turizma i ugostiteljstva. Naša najveća ambicija od samog početka bila je saradnja sa iskusnim partnerom koji se uklapa u veličinu projekta. Utvrđena pozicija svjetskog lidera u ugostiteljstvu sa dugogodišnjim iskustvom i velikim portfoliom brendova sa globalnim obuhvatom bili su glavni faktori pri odabiru Accor-a za partnera, rekao je Igor Lysov, osnivač i većinski akcionar Liko Soho grupe.

Ugovor o franšizi između Accora i Liko Soho grupe potpisali su predstavnici obje grupe u Parizu.

(Foto: Pullman Resort Montenegro (Foto: Accor/Liko Soho Group)