IT i Tehnologija

Iz ženskog ugla: Je li moguće istovremeno graditi uspjeh u IT karijeri i izvan nje


Koja je veza između tehnologije i plesa, kako se sa tehničke role prelazi na menadžersku i zbog čega je pored građenja karijere u IT-u važno graditi i sebe van nje? O ovim i mnogim drugim interesantnim temama govorit će pet uspješnih IT stručnjakinja iz Adriatic regije na besplatnom online panelu koji organizuje kompanija Endava pod nazivom „Through Her Eyes: Building Your Career and Everything in Between“. Panel će se održati online, preko platforme Teams 22. marta, s početkom u 18 sati.

S ukupno 54 godine iskustva, Amela Teftedarija, Head of Testing iz Bosne i Hercegovine, Katarina Đozović, Agile Project Manager iz Hrvatske, Elizabeta Ilievska Popova, Development Consultant iz Sjeverne Makedonije, Laura Lesjak, Developer iz Slovenije, te Tamara Bogdanović, Senior AM Engineer iz Srbije, dat će svoj uvid u to kako su se odlučile da svoju karijeru grade upravo u IT-u, ali i podijeliti savjete i trikove o tome kako da se izgradite u profesionalnom smislu, prevaziđete izazovne trenutke i uspostavite ravnotežu između posla i privatnog života.

Uvijek nam je zadovoljstvo imati priliku da, kako s internom, tako eksternom publikom, podijelimo svoja iskustva profesionalnog razvoja, prilika, pa i neprilika koje su nas zadesile na karijernom putu i mimo njega. Radujem se čuti različita iskustva i priče koje su sve nas na kraju dana dovele do toga da dijelimo ovu online pozornicu,“ poručila je Amela Teftedarija, jedna od panelistica i Head of Testing iz Endava BiH.

Panel će se održati u online formatu, na engleskom jeziku, a moderirat će ga Andrea Ćulafić, People Development Business Partner pri Endavinoj zagrebačkoj kancelariji. Prijave su otvorene do samog panela, a da biste prisustvovali diskusiji potrebno je da se registrujete putem sljedećeg linka: https://www.eventbrite.co.uk/e/through-her-eyes-building-your-career-and-everything-in-between-tickets-577213580357