fbpx

Trgovina

Ans Drive prodao Grand Centar Ilidža bh. trgovačkom gigantu Bingu


Firma “Ans Drive” je prodala tržni centar “Sani Grand City” domaćem trgovačkom lancu “Bingo”, objavio je Klix.ba

Preuzimanje objekta između dvije kompanije bi trebalo biti završeno u aprilu, a Mercator koji se nalazi u objektu bi tu trebao ostati do jula, do kada i imaju ugovor o zakupu.

“Ans Drive” je kompanija registrovana u BiH koja zapošljava 580 radnika i stekla je dobru reputaciju kada je riječ o izgradnji i rekonstrukciji objekata. S obzirom na njihovu uspješnost u građevinskoj djelatnosti, odlučili su se tome više i posvetiti te tako prodati trgovački centar u njihovom posjedu.

Odluka da trgovački centar na Ilidži prodaju Bingu je donesena lako s obzirom na to da je riječ o bh. gigantu i najvećem trgovačkom lancu, za kojeg očekuju da će se u tom biznisu odlično snaći.

“Bingo”, koji je počeo kao trgovački lanac, odavno se odlučio na uvođenje različitih djelatnosti u svoj biznis. Pored toga, kontinuirano ulažu u razvoj bh. privrede. Sve to ih čini odličnim izborom. Očekuje se da će njihovi planovi za uređenje Grand Centra učiniti Ilidžu ljepšim mjestom.

Navodno je plan urediti tržni centar i dodati mu nove restorane i trgovačke objekte.

Trenutno se u Grand Centru Ilidža nalaze brojni butici i prodavnice različitih proizvoda, a među njima su: Alma Ras, Deichmann, DM, Interspor, Jeordie’s, Waikiki, Lindex, Modiana, Sport Reality, Azel France, Office Shoes, Sport Vision, Tiffany i drugi. U kompleksu postoje i teretana, autopraonica, stomatološka te optičarska ordinacija, frizerski salon, kafić, restoran, igraonica, banka…