Novosti

Porsche BH: Proljetni bazar u znak partnerstva sa JU Mjedenica


U okviru saradnje kompanije Porsche BH i JU Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece ”Mjedenica” krajem prošle sedmice je održan zajednički Proljetni Bazar u prodajnom salonu Porsche Sarajevo na kojem su izloženi i prodavani radovi ostvareni u raznim radionicama JU Mjedenica.

Među proizvodima su se našli predmeti od keramike, stakla i drveta kao i ručno rađeni nakit, sapuni od 100% organskih sastojaka, čestitke itd.

„S oduševljenjem smo prihvatili prijedlog o saradnji. Nakon što su naši maturanti u okviru profesionalne orijentacije posjetili servisnu radionicu i salone automobila Porsche Sarajevo krenuli smo u projekat organizacije zajedničkog bazara. Uvijek smo otvoreni za saradnju za koju smatramo da donosi korist našim učenicima, te smo i ovu priliku iskoristili na najbolji mogući način. U predivnoj atmosferi izložbenog salona i uz srdačno gostoprimstvo zaposlenika Porsche BH predstavili smo unikatne radove proizvedene u vrtiću i radionicama za starije učenike. Koristimo priliku da se još jednom od srca zahvalimo i nadamo se da je ovo početak jedne uspješne saradnje i prijateljstva“ izjavila je g-đa Zumreta Jeina, VD direktor JU Mjedenica.

„Zadovoljstvo nam je biti partner JU Mjedenica i s velikim entuzijazmom smo pristupili organizaciji Proljetnog Bazara. Velika je bila želja da pružimo podršku ovoj cijenjenoj ustanovi koja već decenijama brine o djeci sa poteškoćama u razvoju. Mislim da ne možemo biti dovoljno zahvalni tim divnim ljudima čiji posao zahtijeva veliki stepen humanosti, mnogo strpljenja i punu posvećenost.
Naši uposlenici su ovaj događaj podržali pripremajući i prodavajući domaće poslastice, te je sav prihod doniran za potrebe JU Mjedenica. Mogu reći da je ovo bilo jedno divno iskustvo i da se radujemo daljoj saradnji“, dodala je Belgin Arnautović, PR menadžer kompanije Porsche BH.
Događaj je upotpunjem koncertom studenata Muzičke akademije Sarajevo.