Novosti

ASA Banka i kompanija ASEE: Završena migracija i integracija podataka dvije banke u jedan sistem


ASEE u Bosni i Hercegovini se udružio sa ASA Bankom u migraciji podataka. Projekat uključuje usluge migracije klijenata i drugih strana iz bivše Sberbank BH d.d. Sarajevo u ASA Banka d.d. sistem uz pomoć ASEE Core Banking rješenja (CBS). Dalje servisiranje migriranih klijenata biće omogućeno ekskluzivno kroz ASEE Core Banking rješenje (CBS).

Ugovor ASEE i ASA Banke o dugoročnoj poslovnoj saradnji će se prvenstveno fokusirati na migraciju podataka i buduća očekivanja skalabilnosti i podrške za bržu inovaciju i održavanje postojećih proizvoda.

Davor Tomić, član Uprave ASA banke, osvrnuo se na ovu saradnju i rekao: “Kontinuirano unapređujemo i razvijamo naše poslovne aktivnosti. Održavanje zadovoljstva naših klijenata i pozitivnog odgovora na naše usluge za nas je jedan od glavnih motivatora i drži nas na putu digitalizacije, daljeg razvoja i napretka. Uspješno okončanje ovako sveobuhvatnog i složenog procesa integracije dvije banke potvrda je kvaliteta i efikasnosti ASA Banke, kao i kompetentnosti i efektivnosti ASEE tima koju smo prepoznali kao pouzdanog i dugogodišnjeg partnera.”

Ovaj projekat se nastavlja i dalje s namjerom standardizacije poslovanja kroz jednu visoko skalabilnu platformu.

„ASEE Core Banking System (CBS) je integrisani bankarski sistem za stanovništvo i pravna lica, dizajniran da podrži banke u veoma dinamičnom okruženju tržišta ili spajanju kompanija u razvoju. Upravo je to bio proces sa kojim se ASA Banka suočila. ASA Banka, sa tradicijom, prepoznatljiva je po svojoj stabilnosti i sigurnosti na bh. tržištu. Izuzetno smo ponosni što implementacijom Core Banking rješenja, kao kompanija, možemo dati mali doprinos njihovom kontinuiranom unapređenju sveobuhvatnih poslovnih procesa”, rekao je Darko Glamočanin, Direktor ASEE u Bosni i Hercegovini.