fbpx

Novosti

EK će odobriti Googleovo preuzimanje Photomatha


Evropska komisija će odobriti Googleovo preuzimanje Photomatha, i to bez uslova, izjavili su u srijedu upućeni izvori.
Početkom mjeseca Bruxelles je izvijestio da prijavljeno Googleovo preuzimanje Photomatha ispunjava uvjete za provjeru potencijalnog negativnog utjecaja na tržišno natjecanje u EU, pozivajući ostale kompanije da dostave potencijalne prigovore.

Regulatori na obje strane Atlantika proteklih su mjeseci pozornije analizirali dogovorena spajanja američkih tehnoloških divova i startupova kako bi utvrdili planiraju li time istisnuti konkurenciju, napominje Reuters.

Photomathova aplikacija koristi kameru pametnog telefona ili znanstveni kalkulator za prepoznavanje i objašnjenje simboličnih matematičkih problema. Menlo Ventures, LearnCapital, Goodwater Capital, GSV Ventures i Cherubic su investitori u tvrtku.

S gotovo 300 miliona preuzimanja globalno te desetine milijuna aktivnih korisnika mjesečno, Photomath je jedan od najuspješnijih hrvatskih izvoznih proizvoda.

Aplikacija je dostupna na više od 30 jezika i preko 195 država diljem svijeta, a mjesečno riješi i objasni više od 2 milijardi matematičkih problema.

Od osnutka 2014. godine do danas Photomath je narastao u globalnu priču, pa trenutno zapošljava preko 160 ljudi (od čega preko 75 inženjera) te velik broj studenata, a ima urede u Zagrebu (Strojarska 20) i San Mateu, California.