Investicije

Pepco u BiH vodi provjereni dvojac zaslužan za veliki uspjeh poljskog lanca u Hrvatskoj


Poljski lanac Pepco, koji radi na otvaranju prvih prodajnih objekata u Bosni i Hercegovini, registrovao je firmu u Sarajevu, a na njenom čelu je provjereni kadar koji je napravio veliki uspjeh ovog lanca u Hrvtaskoj i regiji, izvještava Indikator.ba.

Tvrtka Pepco B-H d.o.o. Sarajevo registrovana je sa kapitalom od 40.000 KM, a osnovalo ju je matično društvo PEPCO Holdings sa sjedištem u gradu Poznanju.

Kao direktor društva u Sarajevu upisan je Tomislav Bekavac, a osim njega u upravi je i Matea Borković na položaju izvršnog direktora.

Riječ je o menadžerima koji su zaslužni za veliki uspjeh lanca Pepco u Hrvatskoj, ali i u Soveniji i Srbiji.

Bekavac i Borković su članovi Uprave Pepca za Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju a pokrenuli su i razvijali Pepco u Hrvatskoj i regiji od nule. Od 2016. godine do danas Pepco u Hrvatskoj su doveli do 100 otvorenih trgovina. Veliki uspjeh postigli su i u Sloveniji i Srbiji.

Širenja lanca Pepco u Bosni i Hercegovini je logičan korak rasta ovog brenda na tržištima Slovenije, Hrvatske i Srbije, te se očekuje velika poopularnost i među kupcima u Bosni i Hercegovini

Kako je portal Indikator.ba ranije izvijestio Pepco je u fazi regrutovanja kadrova te uskoro treba očekivati prve trgovine u našoj zemlji.

Pepco je maloprodajni lanac diskontnih trgovina sa raznolikom ponudom koju čine dječja, ženska i muška odjeća, donje rublje, modni dodatci, igračake, kućni namještaj, dekorativni proizvodi i ukrasi, kućanski tekstil i drugo.

Lanac je prije dva mjeseca najavio da svoje prve trgovine u BiH planira otvoriti na području Sarajeva i Banje Luke. Objavio je da traži dugoročni zakup prostora od 450 do čak 700+ kvadratnih metara u maloprodajnim i trgovačkim centrima u gradovima i mjestima s više od 15.000 stanovnika.

(Foto: Pepco)