Biznis

Zepterov novi hotel Palas u Banjaluci bit će visok 110 metara, u njemu će raditi 500 ljudi


Izgradnjom hotela Palas osim novog izgleda centra grada dobićemo i nova radna mjesta, u kojem će biti zaposleno oko 500 ljudi, što je zaista od velikog značaja za naš grad.

Poručio je ovo gradonačelnik, Draško Stanivuković, istakavši kako je izgradnja ovog hotela značajan projekat za Banjaluku jer će ponuditi i dodatne smještajne kapacitete, izvještava banjaluka.com.

Gradonačelnik je rekao da je gradska administracija već vidjela projekat za hotel Palas, ali da će projekat biti prezentovan javnosti od strane investitora – kompanije Zepter.

– Kada je riječ o samom projektu, potrebno je reći da će hotel biti visok oko 110 metara, vrijednosti između 60 i 70 miliona KM. Riječ je o izuzetno modernoj i izazovnoj arhitekturi. Primjera radi, na 11 spratu će biti veliki balkon, koji će da prkosi gravitaciji. To je nešto što do sada nije rađeno na ovim prostorima, rekao je on.

Dodao je kako će upravo hotel Palas biti simbol grada, koji prevazilazi sve dosadašnje kapacitete.
– Moram da kažem da smo 28. februara završili projekat rušenja starog dijela hotela. Ukupno imamo pet ponuda, a predstavnici Ceptera analiziraju ko će da izvodi te radove. Nakon toga, očekujemo kranove i novo, najveće gradilište, nakon onog u Parku Mladen Stojanović, kazao je gradonačelnik.