Tržišta

Bojan Luburić otkriva ciljeve novog finansijskog holdinga – MF Grupa


Prošla godina bila je rekordna za MF banku, najbolja od banka radi, rekao je Bojan Luburić, predsjednik Uprave MF banke u razgovoru za Alternativnu televiziju.


– Prvi kvartal ove 2023. godine je bolji nego prvi kvartal prošle godine. To dovoljno govori u kojem pravcu ide ova godina. Mi se nadamo najboljem. Generalno. izazovi na globalnom planu postoje za sve, tako da se mi pripremamo za izazovne scenarije, ali ostvarujemo bolje rezultate nego što smo ih zacrtali, rekao je Luburić.

On je objasnio je i svrhu formiranja holdinškog društva, MF Grupe, čiji je dio nedavno postala MF Banka.

– Mnogi naši kljenti ne znaju da smo mi dio jedne veće finansijske grupacije. Mi imamo pet kompanija. Imali smo četiri doskora kada smo osnovali finansijski holding MF Grupu. Prepoznali smo da je to korak u evoluciji našeg razvoja iz razloga što čitava naša grupacija postala ozbiljan igrač na cijelom finansijskom tržištu. Imamo više od 800 zaposlenih, više 1,2 milijarde KM imovine kojom upravljamo.

U okviru grupacije ne samo MF banka nego i osiguranje i mikrokreditno društvo i IT kompanija zajedno sarađuju i svi ostvarujemo benefite i sinergijske efekte kako za grupaciju, tako i za klijente. Shvatili smo da nam je neophodan finansijski holding koji će na krovnom nivou da konsoliduje sve te različite firme iz različitih branši, da iskoristi znanje iz različita iskustva i prenese ih na druge članice, tako da imamo neka zajednička iskustva i benefite za sve nas, objasnio je Luburić.

Indikator.ba