Trgovina

Lidl u Bosni i Hercegovini pojačao upravu novim članom iz Beograda


Nove vijesti stižu iz Lidla u Bosni i Hercegovini, a upravu kompanije u Sarajevu pojačali su sa još jednim članom koji stiže iz Beograda.
Rukovodnom timu Lidla u Sarajevu pridružio se Novak Anđelić, izvršni direktor sa ovlaštenjem da zastupa i predstavlja društvo u unutrašnjem i vanjskotrgovinskom prometu zajednički sa direktorom ili jednim od izvršnih direktora društva, javlja Indikator.

Novak Anđelić već više od godinu dana radi u beogradskom Lidlu gdje obavlja funkciju direktora finansija i administracije.

Anđelić je diplomirao na Univerzitetu u Beogradu, a u svojoj karijeri koja traje od 2006. godine radio je kao porezni savjetnik u tvrtki Pricewaterhouse Coopers, kasnije kao porezni menadžer u Fiat servisima, a prije dolaska u Lidl Stiftung & co. Verwaltungs-Gmbh Bio je zaposlen u kompaniji Delhaize Srbija, gdje je bio direktor finansijskog kontrolinga, investicijske analize, trezora i poreza.

Sa dolaskom Anđelića Upravu sarajevskog Lidla sada čine pet osoba. Ostali članovi su direktor Lis Tomasz Pawel, te izvršni direktori Sunek Dejan, Kristijan Zajec i Mihaj Đotlo.