Lifestyle

U Sarajevu se održava prvi regionalni „Hedonist Fest“


Prvi Wine & Gastro regionalni Hedonist Fest održaće se u Sarajevskoj Vijećnici 12. i 13. maja ove godine. Festival će biti otvoren za sve posjetitelje od 16:00 do 22:00 sata i u prelijepom ambijentu galerije i svečanog salona Vijećnice posjetitelji će imati priliku degustirati regionalna vina, otkriti neke nove i starije etikete, te u razgovoru s vinarima i
proizvođačima doznati sve što ih zanima o načinu proizvodnje, svojstvima vina i drugim zanimljivostima. Priliku za izlaganje, pored vinara iz regije, imat će eminentni restorani iz Sarajeva i proizvođači mliječnih i suhomesnatih proizvoda kako bi gosti u potpunosti uživali u kušanju vina i kulinarskim delicijama.

Prisutnim izlagačima, posjetiteljima i predstavnicima medija će se obratiti gradonačelnica g. Benjamina Karić, direktor Turističke zajednice KS i pokrovitelj festivala g. Haris Fazlagić i organizator festivala g. Mirsad Mavraković. Festivalu će prisustvovati i veliki broj uvaženih ambasadora te mnogobrojne javne ličnosti.


„Hedonizam predstavlja težnju ka zadovoljstvima za koje se smatra da su svrha čovjekovog života. U to ime, velika mi je čast i zadovoljstvo najaviti naš prvi Hedonist Fest koji će se održati u jednom od najljepših objekata našeg grada. Ukupno 40 izlagača, velikih regionalnih vinara, restorana i proizvođača hrane pružiće posjetiteljima priliku da uživaju u rajskim kapljicama najboljih vina regije, kao i u raznolikim delicijama koje pripremaju naši najbolji restorani i proizvođači hrane.

Pozivamo sve hedoniste, ljubitelje dobrih vina i delicija da nas posjete u petak i subotu u sarajevskoj Vijećnici i iskoriste priliku za opuštanje i uživanje.“– izjavio je Mirsad Mavraković, organizator Hedonist Festa.

Ulaznice se već mogu kupiti putem sistema www.kupikartu.ba ili na dane festivala u Sarajevskoj Vijećnici. Posjetitelje očekuje energičan i jedinstven muzičko scenski performans DJ Nixona uz vrhunski zvuk saksofona.

Partneri festivala su STARLINE Mercedes Benz, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Metromedia, Maxmedia, Sarajevski Kiseljak, Restoran Shane, Zlatara Sofić i Natuzzi. Medijski



Dobrodošli na prvi Hedonist Fest!