Novosti

Bh. jahta Derubis 44 fly isplovljava prema dalekoj Kostarici



Jahta proizvedena u Bosni i Hercegovini, tačnije u brodogradilištu u Vitezu, otpremljena je za daleku Kostariku. Kompanija koja stoji iza ovog uspješnog projekta Derubis Yachts.

Riječ je o luksuznoj jahti naziva Derubis 44 fly koja je rezultat uspješne suradnje s brojnim domaćim kompanijama. U svojoj objavi, Derubis Yachts je istaknuo svoje partnere koji su doprinijeli izradi ove iznimne jahte.

Priča Derubis Yachts-a započela je prije više od 20 godina. Godine 2019. odlučili su proširiti proizvodnju u Bosni i Hercegovini, konkretno u općini Vitez. Nakon niza nagrađivanih modela, poput 37 fly “pleasure” i 37 “work” verzija, razvijen je model Derubis 44 fly. Dugogodišnje iskustvo i znanje doveli su do stvaranja jahte za charter namijenjene za ukupno 8+4 osobe, sa četiri dvokrevetne kabine i pomoćnim ležajevima, te četiri odvojene velike kupaonice sa tuš kabinama. Ovaj novi model, dužine 13.50 metara, predstavlja najluksuzniju i najudobniju jahtu u svojoj klasi do sada. Vanjski izgled ove jahte krasi 3 palube, s osam sjedećih mjesta na fly bridge-u i dva sunčališta.