Investicije

Kompanija iz Beograda planira preuzeti većinski udio u Robnoj kući “Boska”


Preduzeće “Kaboss Pro” iz Beograda je objavilo ponudu za preuzimanje akcija Robne kuće “Boska”.

Obavještenje se odnosi na akcije emitenta “Boska RK” na osnovu koje nastaje obaveza objavljivanja ponude za preuzimanje, odnosno kupovine svih akcija sa pravom glasa na kojima nije zasnovan teret.

“Osnovni kapital emitenta iznosi 22.886.599 KM, podijeljen je na 22.886.599 redovnih (običnih) akcija klase ‘A’ nominalne vrijednosti 1,00 KM. Ponudilac je na dan objave ovog obavještenja vlasnik 6.540.801 akcije emitenta ‘Boska RK’ a.d. Banja Luka, koje su redovne (obične), pojedinačne nominalne vrijednosti 1,00 KM, što predstavlja 6.540.801 glas u skupštini emitenta ili 28,579174% od ukupnog broja glasova. Ponudilac u postupku preuzimanja djeluje samostalno. Za svaku akciju ponudilac se obavezuje da će platiti cijenu od 0,39 KM”, ističe se u objavi.

Ponudilac izjavljuje da će ponudu za preuzimanje objaviti u roku i pod uslovima i na način koji je propisan Zakonom o preuzimanju akcionarskih društava, ističe se u obavještenju koje je na sajtu Banjalučke breze za preduzeće “Kaboss Prod” dostavio punomoćnik Eurobroker iz Banjaluke, piše eKapija.

Podsjećamo da je krajem 2022. godine Republika Srpska prodala vlasnički udio u Robnoj kući “Boska” za 1,1 milion KM.

Najveći akcionari banjalučke robne kuće su preduzeća Zekstra iz Banjaluke te “Kaboss Pro” iz Beograda.