BiH

U upravu Autocesta FBiH imenovan Asmir Dževlan, direktor Ans Drivea


Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacije, donijela Odluku kojom je dala prethodnu saglasnost Nadzornom odboru JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar za donošenje odluke o imenovanju vršilaca dužnosti članova Uprave ovog društva, do okončanja konkursne procedure, a najduže na vremensko razdoblje do godinu dana.

Denis Lasić odlukom je imenovan za v.d. direktora ovog javnog preduzeća, Kristijan Milas za v.d. izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove, Asmir Dževlan za v.d. izvršnog direktora za projektiranje i građenje, Mirko Rogić za v.d. izvršnog direktora za upravljanje i održavanje, te Mirnesa Agić za v.d. izvršnog direktora za opće, kadrovske i pravne poslove.

Prethodno je donesena Odluka o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar za donošenje odluke o razrješenju članova Uprave ovog društva prije isteka mandata, zbog gubitka povjerenja većinskog vlasnika kapitala.

Denis Lasić je poznato lice. Bio je ministar prometa i komunikacija u prošlom sazivu Vlade FBiH. Zanimljivo je imenovanje Asmira Dževlana za jednog od izvršnih direktora. Dževlan direktor kompanije Ans Drive, u čijem je vlasništvu Sarajevo Tower.