BiH

Sutra počinje PROACTIVE 2023


Konferenciju će važnim predavanjem pod nazivom ”Kakve veze rod ima s tim? Kako neoliberalni postfeministički senzibilitet koči održivi razvoj i averziju prema toksičnoj kulturi u slovenačkim odnosima s javnošću” otvoriti prof. dr Alenka Jelen. Prof. dr Alenka Jelen je doktorirala sociološko-komunikacijske nauke na Univerzitetu u Ljubljani a pridružila se Univerzitetu Stirling 2013. godine, gdje je vanredna profesorica i direktorica magistarskih programa odnosa s javnošću i strateškog komuniciranja. Univerzitet Stirling je prvi uveo studij odnosa s javnošću u Ujedinjenom Kraljevstvom sa značajnim međunarodnim uticajem na razvoj kritičke škole odnosa s javnošću, koja je mnogo godina bila jedina kontra-škola Grunigovih teorija izvrsnosti. Trenutni istraživački interes dr Jelen su odnosi s javnošću, političke i komunikacijske studije sa fokusom na rod u medijima i odnosima s javnošću; odnose s javnošću kao akademsku disciplinu; odnosi između medija i politike; kao i zdravstvena komunikacija u oblastima reproduktivnih prava i COVID-19.

Konferencija se nastavlja panelom o brendiranju poslodavaca, te PROACTIVE WORLD CAFE radionicom koja obuhvata goruće teme korz koje će učesnike/ce voditi Nataša Kilibarda i temu: Naučna pismenost – akademska privilegija ili pravo svih?, Dajana Šipraga Zlojutro s temom o toksičnosti uspjeha i filtera na društvenim mrežama te kako sačuvati mentalno zdravlje, Slađan Tomić s kojim će diskutovati da li je TikTok prilika za novinare/ke i plasiranje provjerenih sadržaja.  Ko danas proizvodi vijesti i gdje da ih plasiramo odgovore će tražiti s Robertom Čobanom, Nerminom Zejnilovićem diskutovati je li vještačka inteligencija alat ili konkurencija, a Miloš Đajić će moderirati sesiju kako do društvenih promjena.

Pod sloganom Ne dijelimo nagrade. Dijelimo znanje. konferencija će se nastaviti još jednim key note predavanjem – Hedonizam & Customer Experience. Ima li razlike? Predavač je Dragan Đorđević je AAH! CHO Chief Hedonist Officer, Asocijacije autentičnih hedonista, predavač na teme iskustva kupaca i zaposlenih.