BiH

I BiH GREEN 2023. – Smanjiti negativan utjecaj na okoliš i unaprijediti zelene inicijative


Projekat pod nazivom “I BiH Green” koji se ove godine održava na drugom putu u Bosni i Hercegovini ima za cilj podizanje ekološke svijesti naših građana! U Vilsonovom šetalištu okupiće se veliki broj učesnika, uključujući aktiviste za zaštitu životne sredine, stručnjake, predstavnike lokalnih vlasti i zainteresovane za ekologiju.

Tokom događaja koji je planiran za 10. juni 2023. održat će se različite aktivnosti s fokusom na podizanje svijesti o očuvanju okoliša i unapređenju održivih praksi. Pored izlaganja stručnih govornika iz područja zaštite okoliša bit će organizirano i nekoliko panel-diskusija. Govoriće se o trenutnim izazovima s kojima se suočava naša planeta, kao io inovativnim rješenjima koja mogu pomoći u zaštiti okoliša, ali o cirkularnoj ekonomiji. Posjetioci će imati priliku postavljati pitanja i sudjelovati u interaktivnoj raspravi.

Također će biti organizirane i radionice na kojima će se moći naučiti o ekološki prihvatljivim praksama i tehnikama koje mogu primijeniti u svakodnevnom životu. Radionice će obuhvatiti teme poput recikliranja, održive ishrane, zdrave kozmetike… Cilj radionica će biti edukacija učesnika koji će biti predstavljen kako malim koracima svakako može doprineti zaštiti životne sredine.

Pored svega navedenog, poseban fokus biće i na zabavnom dijelu, ali i programu za naše najmlađe posjetitelje…

“I BiH Green” je izvrstan primjer saradnje i angažmana zajednice u zaštiti okoliša. Ovaj događaj naglašava važnost odgovornog postupanja prema našoj planeti i potiče pojedince i organizacije da smanje negativan utjecaj na okoliš i unaprijede zelene inicijative.