BiH

Sarajevo Wine Weekend: Juni miriše na vino i proljetno izdanje festivala


Sarajevo Wine Weekend slavi svojih sedamnaest godina postojanja, a ove godine se nastavlja tradicija proljetnog festivala u organizaciji kompanije Fina Vina d.o.o.

Ovogodišnji događaj će predstaviti vino i vinare iz domaćeg asortimana kao i vrhunske vinarije iz regije koje su osvojile prestižne nagrade kako na europskim tako i na svjetskim vinskim ocjenjivanjima, uključujući i slavni Decanter. Kako ističu organizatori s ponosom ovaj petak je druženje vinskom elitom.

Organizator festivala Sarajevo Wine Weekenda i direktor kompanije Fina Vina d.o.o. Amir Beširević, nije krio uzbuđenje u vezi proljetnog događaja i podijelio je sa nama šta nas sve očekuje “Festival će se održati u Hotelu Bosnia, na adresi Kulovića 9, Sarajevo u petak, 2. juna 2023. godine, od 18h do 22h. Naši vinari, dugogodišnji partneri, a prije svega prijatelji predstavit će svoje ponajbolje vinske etikete. Nakon završetka zvaničnog dijela festivala večer ćemo “začiniti” Sarajevo Wine Weekend zabavom u Coloseum Clubu sa početkom u 22.30h. Zato vas pozivamo da nas posjetite, jer ovo je festival kojem je nemoguće odoljeti, zato i ne pokušavajte!”

Kupovinu ulaznica koje su u ograničenim količinama za festival Sarajevo Wine Weekend možete obaviti online preko kupikartu.ba ili na sam dan održavanja.

Cijena ulaznice je 30,00 KM po osobi. Kotizacija za korištenje Riedel vinske čaše je 10,00 KM.

Festival su podržali: Ambasada Republike Slovenije u Sarajevu, NLB Banka dd, Master Card i Visit Sarajevo. Medijski pokrovitelji: RSG radio, Radio Antena i Mix radio.