Kultura

Muzički katalog grupe Queen mogao bi srušiti sve rekorde


Pjesme grupe Queen poznate su diljem svijeta, a glazbeni opus benda uskoro bi mogao biti prodan za nevjerojatan iznos.

Izvor upoznat s akvizicijama prava na glazbenu industriju kaže za CNN da su pregovori “u toku” da Universal Music Group preuzme katalog Queen od Disney Music Group.

Izvor je dodao da bi prodaja mogla premašiti milijardu dolara te da se “očekuje da će posao biti zaključen u roku od mjesec dana”, piše “CNN”, koji je za komentar kontaktirao Universal Music Group i Disney Music Group, kao i predstavnika benda.

Bruce Springsteen već je dospio na naslovnice u decembru 2021. zbog prodaje svog kataloga pjesama, ukupne vrijednosti oko 500 miliona dolara. Taj je iznos trenutno vjerojatno najveći iznos za koji je prodan glazbeni katalog, no ako se dogovori prodaja Queenovog kataloga bit će novi rekord.

Queenova ukupna zarada od 1 milijarde dolara sigurno je tolika, djelomično zahvaljujući Oscarom nagrađenom filmu “Bohemian Rhapsody” iz 2018., koji je ispričao priču o nastanku benda s fokusom na pokojnog frontmena Freddieja Mercuryja, nadahnjujući ponovni porast popularnosti glazbe benda, prenosi “EuroNews”.