BiH

Obilježeno 20 godina uspješnog poslovanja Vienna osiguranja VIG


Krajem prošle sedmice je u Narodnom pozorištu u Sarajevu održana gala večer pod nazivom „Love, people“, a s kojom je obilježeno dvadeset godina uspješnog poslovanja Vienna osiguranja VIG. Svečani program pratilo je više od 350 eminentnih zvanica, a gostima su se obratili Nj.E. Ulrike Hartman, ambasadorica Republike Austrije u BiH, Gabor Lehel, predsjednik Nadzornog odbora Vienna osiguranja VIG i član Uprave Vienna Insurance Group VIG, kao i Sabina Mujanović, predsjednica Uprave Društva. 

“Jako smo sretni što je Vienna osiguranje VIG dio naše VIG porodice koja broji više od 25.000 zaposlenika u 30 zemalja Evrope. Iako se po veličini svrstava u segment manjih društava naše grupacije, Viennin uspješni tim profesionalaca koji kontinuirano inovira paletu proizvoda, uvodi nove trendove na tržište i dr. u određenim segmentima prednjači i u odnosu na veća društva u grupi. Cijenim korporativnu kulturu, sistem vrijednosti i izvrsnost kojoj Vienna osiguranje VIG teži u svom poslovanju. Na ovim osnovama izgrađen kolektiv je predefinisan za uspjeh te je garant dugoročne stabilnosti i razvoja“, rekao je gdin Gabor Lehel.

Vienna osiguranje VIG danas brine o više od 350.000 klijenata, raspolaže sa 200 miliona KM imovine, lider je u razvoju inovativnih proizvoda i osiguravajuće je društvo sa najvećim brojem nagrada i priznanja u BiH. 

„Prije 20 godina BiH je još uvijek bila pod velikim utjecajem posljedica rata. Sve austrijske kompanije koje su tada vjerovale u budućnost ove zemlje i ovdje investirale dale su značajan doprinos razvoju i jačanju odnosa između Austrije i BiH. Posebno nakon rata, bilo je izuzetno važno vratiti normalnost i povjerenje ljudima. Austrijska osiguravajuća društva, kao što je VIG, nesumnjivo su uspjela u BiH, i mi smo ponosni na ovaj veliki austrijski doprinos.

U ime Austrijske ambasade srdačno čestitam ovaj značajni jubilej, uvjerena sam da će se Vienna osiguranje VIG razvijati pozitivno i u narednih 20 godina, kako za ljude u ovoj zemlji tako i za VIG“, istakla je NJ.E. Ulrike Hartmann. 

Publici u Narodnom pozorištu Sarajevo premijerno je prikazan film o dosadašnjem putu Vienna osiguranja VIG, te priređen bogat umjetnički program. Posebno oduševljenje izazvala je horska izvedba svjetski poznate pjesme „Love, people“ koju je pjevalo više od 230 djece iz Četvrte osnovne škole Mostar, Katoličkog školskog centra Sarajevo, OŠ Kulin ban Visoko, Prve osnovne škole Ilidža, OŠ Osman Nakaš Sarajevo i OŠ Kiseljak 2 Zavrđe, uz dirigenta Mehmeda Bajraktarevića. Osim što su poslate poruke o ljubavi, zajedništvu, empatiji i solidarnosti kao osnovnim ljudskim vrijednostima koje svaki čovjek treba njegovati, iskazana je i društvena odgovornost. Vienna osiguranje VIG uručilo je vrijednu donaciju Institutu za majku i dijete BiH. 

Više o Vienna osiguranju VIG na www.viennaosiguranje.ba