Turizam i ekologija

Nezaboravno druženje bh. odbojkašica u Hotelu Nomad na Bjelašnici


Ženska odbojkaška reprezentacija BiH već godinama donosi lijepe vijesti bh. javnosti. Drugu godinu za redom učestvuju u Zlatnoj ligi i svim ljubiteljima ovog sporta pružaju priliku za uživanje u odličnim partijama.

Talenat, zalaganje, ljubav prema sportu, timski duh – sve to možemo vidjeti na njihovim utakmicama.

Kompanija R&S ponosno podržava ovaj izvanredan tim odbojkašica i nastavit će pružati podršku razvoju i promociji odbojke u Bosni i Hercegovini. U periodu priprema za ovogodišnju Zlatnu ligu, predstavnici kompanije su ugostili bh. odbojkašice u predivnom ambijentu hotela Nomad na Bjelašnici. Za uspjeh je potrebno stvoriti uslove za trening i oporavak za šta se pobrinulo ljubazno i profesionalno osoblje hotela. Zahvaljujući tome mogle su se u potpunosti fokusirati na pripreme i predstojeće utakmice.

“Imale smo dvije veoma izazovne gostujuće utakmice i radujemo se malom predahu prije nego nastavimo sa utakmicama na domaćem terenu. Zahvaljujemo kompaniji R&S koja nas uvijek obraduje i omogući nam lijepa druženja. Prvi put smo u hotelu Nomad i oduševljene smo. Iznenadilo nas je što hotel ima vrhunske sprave i spa centar koji je unaprijedio naš trening. Najdraže mi je kada smo sve na okupu, a uz odličnu hranu i ambijent je vladala i odlična atmosfera. Spremne smo na sve izazove koje nas očekuju u predstojećim utakmicama”, izjavila je, Anđelka Radišković, kapitenka Ženske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Zenica će biti domaćin dvije utakmice koje se održavaju u junu. Stevan Ljubičić će predvoditi tim u utakmicama 10. juna protiv Švedske i 14. juna protiv Belgije. Odbojkašice BiH imaju sve preduvjete za uspjeh, a sponzorstvo kompanije R&S pruža im dodatnu motivaciju i podršku koja će im biti od velike pomoći na njihovom putu prema postizanju vrhunskih rezultata.

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH na pripremama na Bjelašnici

Hotel Nomad – priroda u dobrom društvu

Čist planinski zrak, pogled na bajkovite padine planine, beskrajne šetnje njima, ukusna hrana, druženje, kombinacija udobnosti, mira i inspiracije… Ko ne bi poželio boraviti u takvom okruženju!

Hotel Nomad sa vrhunski opremljenim sadržajima pruža utočište mnogim sportistima i timovima koji posjećuju Bjelašnicu, a tako je bilo i ovaj put sa dolaskom bosanskohercegovačke ženske odbojkaške reprezentacije. Hotel sa četiri zvjezdice nudi ne samo udoban smještaj i čist planinski zrak već i vrhunski opremljenu teretanu i razne sadržaje namijenjene sportistima.

Sportisti mogu iskoristiti prostor za fitness treninge kako bi održali svoju formu i unaprijedili svoje performanse. Osim toga, hotel ima veoma kvalitetan Spa i Wellness prostor sa bazenom, jaccuzzijima, parnim kupatilom, rimskim kupatilom, finskom saunom i zonom za opuštanje.

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH na pripremama na Bjelašnici

“Veoma nam je drago što smo imali priliku predstaviti sve sadržaje za oporavak tijela nakon napornih sportskih aktivnosti. Bez obzira da li su naši gosti sportisti individualci ili timovi, Hotel Nomad je idealna destinacija koja pruža sve što je potrebno za potpunu podršku sportskim ciljevima. Radujemo se dolasku mnogih sportista i timova u naš hotel”, izjavio je Mesud Ljuhar, direktor hotela Nomad.

R&S olakšava posao

Kompanija R&S Sarajevo, distributer i uvoznik kancelarijskog i promotivnog materijala, uredskog namještaja, sredstava za čišćenje, zaštitne, medicinske i IT opreme, već treću godinu nastavlja biti sponzor ženske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH na pripremama na Bjelašnici

Pod sloganom “Sve nas veže igra preko mreže” organizuju različite aktivnosti koje imaju za cilj podršku sportu i Ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji.

Više informacija o kompaniji R&S i Hotelu Nomad saznajte na: www.ris.ba i www.hotelnomad.ba.