Najava događaja

Kulenović d.o.o. Vitez: Iskoristite prednosti dostave po željama i zbirnog transporta


Otkako je krenula cestom poslovnog uspjeha kompanija KULENOVIĆ d.o.o. u branši transporta i logistike kontinuirano ostvaruje razvoj i napredak, te se u 2022. godini svrstala u red brzorastućih kompanija u Bosni i Hercegovini. Kako je u razgovoru za Poslovne novine istakao direktor kompanije Ajdin Kulenović, njihovi kamioni godišnje prelaze i do 130.000 kilometara i to do najizazovnijih sjevernih destinacija Evrope, kao što su Danska Švedska i Norveška.


Kroz porodični biznis koji traje više od dvije decenije, povjerenje korisnika se sticalo putem savremenog voznog parka, komunikacije, pouzdanosti, savremene tehnologije, kao i posvećenosti sigurnosti. A tu je i temeljni i najvažniji faktor – izuzetno vješt i posvećen tim vozača na autocesti. „Naši vozači su naš najcjenjeniji kapital i razlog rasta i uspjeha naše firme“, riječi su direktora Kulenovića.

„Neke od prednosti koje su dostupne korisnicima jesu termini dostave po klijentovim željama, posebni utovari i istovari, sigurnost i zaštita robe, te skladištenje robe i zbirni transport. Ponosimo se izuzetnom korisničkom uslugom, dosjeom sigurne vožnje, uljudnim osobljem i najboljom opremom u industriji. Naši visoko obučeni koordinatori transporta i logistike su stručnjaci u svom području te omogućuju da biznis naših klijenata funkcioniše na najefikasniji i najefektivniji način“, kaže Kulenović.

Ono čime se KULENOVIĆ d.o.o. može posebno pohvaliti jeste korisnička služba putem koje su informacije o statusu pošiljke korisnicima dostupne doslovno u svakom momentu u toku dvadesetčetiri sata, te opremljenost jedinica vrhunskim GPS uređajima, kako bi klijenti u svakom momentu tačno znali gdje se nalaze njihovi tereti.
A kada se teret jednom otisne na cestu, ono što najviše brine korisnike jeste sigurnost, zbog čega je velika pažnja poklonjena uravo ovom segmentu na način da su sve transportne jedinice kompanije i roba koju prevoze, osigurane.
Kako u ovoj branši sve počinje i završava kvalitetnim voznim parkom, u KULENOVIĆ d.o.o itekako imaju razloga za ponos. „Naš vozni park sastoji od 15 najsavremenijih kamiona koji zadovoljavaju EURO6 norme i čuvaju sigurnost robe i na najdužim dionicama. Ponosni smo na to da smo uspjeli među prvim firmama u našem poslu nabaviti i zamijeniti vozni park vozilima nove generacije koja posjeduju maksimalnu opremljenost sa jako niskom potrošnjom goriva, što nam daje veću mogućnost dobivanja poslova kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Evropi. Također, sada nam stiže pojačanje sa još dva nova kamiona“, riječi su direktora Kulenovića.

S tim u vezi, važno je istaći da je KULENOVIĆ d.o.o. veoma posvećem i zaštiti okoliša, zbog čega učestvuju u opsežnim projektima za poboljšanje uticaja kamiona, prikolica kao i objekata firme na okoliš, te ulažu velike napore da u svakoj državi učine svoj dio za zaštitu okoliša.


„Što se tiče rasta naše firme, mi imamo svoje stalne mušterije i firme za koje radimo, a koje svake godine povećavaju proizvodnju i plasman svojih proizvoda i samim tim i mi rastemo uz njih jer imaju potrebe za većim kapacitetom vozila. Osim toga, uz naše kamione, tovarimo i kamione drugih firmi, pa samim tim i oni rastu uz nas“, zaključio je Kulenović.