Investicije

Kineska kompanija u potrazi za zemljištem za investiciju


Kineska kompanija CCSC Interconnect Technology Ltd zainteresovana je za investiranje u bh. entitet Republika Srpska, rečeno je prilikom sastanka predsjednika Privredne komore Republike Srpske Pere Ćorića sa prestavncima ove kompanije.

Kineska kompanija je zainteresovana za greenfield ili brownfield investiciju na parceli veličine 3-3,5 hektara, a u prvoj 2024. godini ulaganja namjerava zaposliti oko 58 radnika (50 radnika u proizvodnji sa srednjom stručnom spremom i osam sa visokom stručnom spremom-inžinjeri i rukovodioci), navodi se na sajtu Komore.

U 2025. godini planiraju otvoriti oko 113 radnih mjesta (za 100 radnika SSS i 13 sa VSS), a u 2026. godini oko 148 radnih mjesta (za 135 radnika sa SSS i 13 sa VSS).

CCSC Interconnect Technology je kompanija sa više od 27 godina iskustva u elektronskoj industriji koja je osnovana 1993. godine. Njena pretežna djelatnost je proizvodnje konektora i složenih kablova i žica za industrijsku primjenu električne energije, profesionalne i vanjske rasvjete, poljoprivredu, zelenu energiju, recikliranje, automobilsku indistriju, prijenos podataka i zvuka.