Lifestyle

Makedonci donijeli komadić luksuza Istri


Velika makedonska investicija obogatit će hrvatsku Istru luksuznim i vrlo posebnim projektom – resortom i nekretninama. Riječ je o San Lorenzo Villageu, kompleksu smještenom na sjevernoj obali hrvatskog mora.

Ovaj komadić luksuza stvoren za hedoniste imat će 21 luksuznu vilu i 16 superluksuznih rezidencijalnih apartmana.

Investicija Maliqi grupe u Hrvatskoj, teška više od 30 miliona eura, jedan je od najuspješnijih projekata u ovoj industriji, nakon onih ove grupe na Kosovu i u Makedoniji.

Luksuzne kuće nalaze se na idealnoj lokaciji, samo 50 metara od obale Jadranskog mora, i pružaju nesmetan pristup moru i suncu tokom cijele godine.

Uz sve užitke, vrhunski spa i wellness centar, fitness centar te lijepe i moderne građevine, kompletna briga o imovini ovog stambenog kompleksa prepuštena je profesionalcima.

– Ništa bez prekrasnog pogleda na more i bazena u vrtovima rezidencija, okruženih Jadranom. Svoju predanost već smo dokazali investicijama kao što su Park Residence, Premium Residence, Park Hotel and Spa i Cactus Construction u Skoplju, zatim kroz partnerstvo s Marigona Hillom u Prištini, kaže investitor Alban Maliqi iz Maliqi grupe.

Dodaje kako će visoki standardi i kvaliteta gradnje u San Lorenzo Villageu omogućiti uklopljenost u okoliš, a s druge strane privatnost, luksuz i mir.

Okružen morem, San Lorenzo Village, prema najavama, bit će idealno mjesto za hedoniste. 

U neposrednoj blizini nalazi se stari grad Umag, poznat po tartufima i vinu te brojnim mogućnostima aktivnog odmora, od ronjenja i jedrenja do planinarskih staza.

San Lorenzo Village dio je ulaganja Maliqi grupe u saradnji s poznatim investitorima specijaliziranim za izgradnju i razvoj luksuznih nekretnina. U dugogodišnjem poslovanju na makedonskom i kosovskom tržištu, Maliqi Grupa je izgradila nekoliko stotina hiljada kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora. Ovo je prvo ulaganje Maliqi grupe u Hrvatskoj, no u planu su i druga ulaganja.

Indikator.ba