Energetika

Hifa-Oil grupacija na konferenciji “Green Revolution” – Ključna uloga u energetskoj tranziciji


U okviru konferencije “Green Revolution – 100 najvećih u Bosni i Hercegovini i regionu,” organizirane pod okriljem Poslovnih novina, prof. dr. Venan Hadžiselimović, generalni direktor Hifa-Oil Grupacije, istakao je ključnu ulogu kompanije u procesu energetske tranzicije. Ovaj događaj okupio je vodeće stručnjake i investitore iz oblasti energetike kako bi razgovarali o perspektivama obnovljivih izvora energije i održivog razvoja.

Tokom svog govora, direktor Hadžiselimović naglasio je nekoliko ključnih tačaka koje predstavljaju srž strategije Hifa-Oil grupacije u tranziciji iz naftnog sektora u energetski sektor.

Prije svega, Hifa-Oil Grupacija je prepoznala neophodnost energetske tranzicije kao ključnog koraka u stvaranju održive budućnosti. Njihova posvećenost prelasku iz naftnog u energetski sektor odražava njihovu viziju budućnosti.

Hadžiselimović istakao je i bogato naslijeđe i resurse Hifa-Oil grupacije kao ključne faktore koji im omogućavaju da igraju značajnu ulogu u razvoju obnovljivih izvora energije.

Stručnost i kapaciteti ključni za uspješnu tranziciju

Govoreći o izazovima s kojima se investitori suočavaju u sektoru solarnih elektrana, Hadžiselimović je naglasio važnost infrastrukturnih ulaganja i stabilnih regulatornih okvira.

“Nastavljamo svoj put ka energetskoj tranziciji te zadržavanju i razvijanju liderske pozicije kroz nove projekte”, poručio je direktor Hadžiselimović.

U završnom dijelu svog govora, prof. dr. Venan Hadžiselimović ponovo je naglasio odlučnost Hifa-Oil Grupacije u procesu energetske tranzicije i učvršćivanju svoje pozicije kao ključnog aktera u energetskom sektoru Bosne i Hercegovine i šireg regiona. Njihova vizija jasno ukazuje na obavezu ulaganja u obnovljive izvore energije kao ključnog koraka u izgradnji održive budućnosti za sve.