Industrija

Tvrtka Katarina i Mebikon predstavili interaktivni zaslon ADVANTouch na Business forumu u Vitezu


Centralna Business Forum održan je 22. i 23. septembra u Vitezu. Cilj foruma je predstavljanje Bosne i Hercegovine kao investicijske destinacije. Glavne teme i predavači su bili iz oblasti IT sektora, energetike, te turizma.

Za tvrtke Katarina d.o.o. i Mebikon GmbH Ivan Jezeraškić je predstavio interaktivni zaslon ADVANTouch. U eri digitalne transformacije touch zasloni su postali neizostavan dio naših života kako u obrazovanju, tako i u poslovnoj komunikaciji. Ovakvi zasloni unapređuju i olakšavaju komunikacijske i obrazovne procese, no što čini ADVANTouch zaslone posebnim?

Inovativno, moderno, inkluzivno

„Radi se o inovativnom interaktivnom multitouch zaslonu koji na unikatan način transformira našu interakciju s tehnologijom“, kaže Jezeraškić.

Jedan od vodećih proizvoda tvrtke jeste ADVANTouch zaslon. ADVANTouch se ističe operativnim sustavom Android 11 koji nudi veliki broj aplikacija. Uz Panzerglass zaštitu osiguran je rad i trajnost uređaja, a sve to pokreče snažan procesor koji omogučava glatko i brzo iskustvo korisnika.

„Jednostavnost korištenja zaslona čini ga atraktivnim za upotrebu svim uzrastima. Zaslon planiramo prevesti i na bosanski, hrvatski i srpski jezik što bi ga učinilo još više pristupačnim za naše područje“, naveo je Jezeraškić.

Multitouch zaslon može sve što i računarski zaslon, ono što ga čini posebnim je mogućnost pomicanje predmeta i elemenata na zaslonu dodirom ruke. Moguće je izvršiti električno ili mehaničko podešavanje visine svih ADVANTouch zaslona. Ova opcija pomaže osobama sa poteškoćama što čini zaslon inkluzivnim za sve.

„Softver ADVANToucha omogućava personalizaciju učenja i prezentovanja. Nastavnici mogu prilagoditi sadržaj i tempo u skladu sa sposobnostima svakog učenika, obezbeđujući individualizovanu podršku. Ovi uređaji omogućavaju veću prilagodljivost fontova, boja i zvuka, čime se olakšava učenje osobama sa različitim potrebama“, objasnio je Jezeraškić.

„Zanimljiv je i proizvod EQ Lift koji transformira zaslon u mobilno rješenje, koje se može lako prenositi i korsititi u različitim prostorijama. Osim mobilnosti, nudi i električno podesivu visinu i nagib ekrana, što omogućava dodatno prilagodljivost korisnicima“.

Zasloni su prenosivi i omogućavaju pristup informacijama iz bilo kojeg dijela svijeta. Ovo je od suštinskog značaja za poslovnu komunikaciju u globalnom okruženju. ADVANTouch zasloni omogućavaju bržu i efikasniju analizu podataka. Analitički softveri na zaslonu olakšavaju interpretaciju kompleksnih podataka i donošenje informisanih poslovnih odluka.

Konferencijske kamere, zvučnici i mikrofoni koji dižu kvalitet i funkcionalnost ureda, konferencijskih sala, učionica i sala za sastanke su isto u ponudi Mebikona. Ovi proizvodi stvaraju kvalitetnu radnu atmosferu, dižu kvalitet komunikacije i poslovnu okolinu čine produktivnom i modernom.

Što je Mebikon GmbH?

Mebikon već dugi niz godina proizvodi visokokvalitetnu prezentacijsku tehnologiju koja prati trendove, ali i postavlja standarde kvaliteta i pouzdanosti. Tehnologija koju tvrtka stvara koristi se u obrazovne, konferencijske i poslovne namjene.

„Tvrtku ističe obnovljivo poslovanje jer su njihovi proizvodi ekološki prihvatljivi, korištenjem ove tehnologije ne stvara se kancelarijski otpad – proizvod je trajan“. O uspješnosti Mebikona svjedoči činjenica da su priznati od strane Njemačke gospodarske komore (Industrie- und Handelskammer) i da su zastupljeni širom Europe.

Zašto Bosna i Hercegovina?

„Nastavna praksa u BiH razlikuje se od međunarodnih standarda, naš cilj je poboljšanje kvaliteta rada nastavnog procesa, a time i obrazovanje svih mladih u ovoj zemlji. Stvaranjem boljih obrazovnih uvjeta i razvijanje tehnologijskog obrazovanje su koraci koji prate standarde Europske unije. Ovi koraci su neophodni za ulazak BiH u EU“, objašnjava Jezeraškić.

„Tim sastavljen od vrhunskih stručnjaka koji u svakom trenutku mogu ponuditi pravo rješenje“, tako je opisao partnersku tvrtku Katarina d.o.o., sa sjedištem u Mostaru. Tvrtke dijele zajedničke ciljeve, fokus je u unaprijeđenju i digitalizaciji obrazovanja učenika i studenata na području Jugoistočne Europe.

„Njihov snažan bonitet i ozbiljnost osiguravaju stabilnost i kontinuitet u distribuciji ADVANTouch zaslona na tržištu BiH i regije Jugoistočne Europe. Impresionirani smo profesionalnošću i angažiranošću tima Katarine d.o.o. Njihova sposobnost pružanja izvanredne podrške korisnicima i klijentima, kao i prilagodba naših rješenja specifičnim potrebama ovog tržišta bili su faktori koji su nas uvjerili u njihovu sposobnost da uspješno predstave naš proizvod“, zaključio je Jezeraškić.