Tema u fokusu

Pssssst! Michelin je u Termagu – Prijavi se!


Hotel Termag na Jahorini 20. oktobra biti će domaćin kulinarskim majstorima iz najpoznatijih francuskih restorana, koji su zbog svoje izvrsnosti osvojili prestižne Michelin zvjezdice.

Riječ je o događaju pod nazivom “Francuska kuhinja sa zvjezdicama,” zakazanom za 20. oktobar ove godine u planinskom ambijentu Hotela Termag, koji će biti jedinstvena prilika za bh. ljubitelje gastronomije da uživaju u vrhunskim jelima i nauče male tajne velikih majstora.

Termag će biti domaćin najpoznatijih svjetskih kuhara koji su zahvaljujući vrhunskim sposobnostima, svojim restoranima osigurali Michelin zvjezdice.

Do sad neviđenu kombinaciju jela francuske i lokalne kuhinje, uparenih sa vinima vinarije Vukoje, kroz poseban meni od sedam slijedova, predstaviti će Michelin šefovi Michel Husser i Joel Philipps u saradnji sa šefom kuhinje Termag hotela Danilom Koromanom.

Cilj manifestacije je uskladiti lokalne specijalitete s visokim Michelin standardima i s vremenom se potruditi osvojiti Michelin zvjezdicu. Sva jela koja budu predstavljena na ovoj posebnoj večeri postat će neizostavan dio gastronomske ponude hotela Termag. Također, planirano je razvijati Jahorinu kao gastronomsku regiju te pružiti zaštitu određenim tradicionalnim receptima.

Organizator događaja je “Ja volim Francusku” te “Međunarodna unija regije Alzas kao izvorni osnivači ovog projekta pokrenutog u maju prošle godine.

Ako želite biti dio ovog ekskluzivnog događaja, požurite i prijavite se jer su mjesta ograničena.

Više informacija pronađite na www.termaghotel.com ili putem mail adrese [email protected].