Marketing

Poslovne novine osvojile srebro na NO LIMIT festivalu za publikaciju “100 najvećih”



Poslovne novine su na održanoj ceremoniji NO LIMIT Advertising Festivala osvojile srebrnu nagradu u kategoriji Print & Publikacije za specijalno izdanje “100 najvećih”. Ovaj Festivala za kreativne komunikacije okupio je sinoć u Sarajevu agencije, medije i oglašivače, a u takmičarskoj skupini među 130 prijavljenih radova i projekata odabrao najbolje u 14 kategorija.


Štampano izdanje Poslovnih novina 100 najvećih u BiH i regionu jedinstveno na području BiH, koje izdaju Poslovne novine d.o.o. Sarajevo. Od štampanog izdanja izrastao je cijeli projekt koji već godinama okuplja najuspješnije privrednike, te preko portala i digitalnih kanala komunikacije piše o njihovim rezultatima poslovanja, analizira tržište i industrije, te jednom godišnje radi i konferenciju i svečano dodjelu priznanja i nagrada za “100 najvećih”.
Projekt “100 najvećih” realiziran je ove godine 36. put, pružajući pregled bh. privrede u ovom godišnjem kolekcionarskom izdanju u kojem su svi značajni poslovni uspjesi iz 2022. godine na jednom mjestu!
Ova publikacija na 270 strana pruža relevantne podatke o najuspješnijim kompanijama, spajajući moderni dizajn i kvalitete štampe.


Pored rang-listi najuspješnijih velikih srednjih, malih i mikro preduzeća, prem ostvarenom prihodu, dobiti i izvozu, tu su i infografike i tabelarni pregledi određenih industrija, kroz koje čitaoci na jednostavan način mogu sagledati rast pojedinih biznisa i modela poslovanja i informirati se o tržišnim kretanjima. Ovo izdanje sadrži i brojne intervjue sa najznačajnijim privrednicima u BiH i regionu.


Pomenimo i da iz godine godinu projekt „100 najvećih“ podiže organizacijsku ljestvicu, koju su visoko ocijenili i učesnici projekta domaći i regionalni privrednici.


Ovogodišnja realizacija projekta obuhvatila je aktivnu kampanju preko web portala i digitalnih kanala komunikacije usmjerenu na poslovnu zajednicu, koju je informirala o poslovnim uspjesima bh. privrede i dala opsežne analize tržišta. Kampanja se završila promocijom štampanog specijalnog izdanja publikacije „100 najvećih“ na jedinstvenom i najvećem privrednom događaju najuspješnijih privrednika: Konferenciji „Green Revolution“ na kojoj su govorili lideri, a nakon koje je upriličena svečana dodjela priznanja za najuspješnije privrednike koji su se našli na rang-listama „100 najvećih“.