Tema u fokusu

SCS d.o.o. Sarajevo: Implementacija MPS usluga za efikasno poslovanje klijenata


U skladu sa motom “Vaš partner sigurnog poslovanja”, kompanija SCS d.o.o. Sarajevo, koja se bavi  prodajom, servisiranjem i iznajmljivanjem IT i biro opreme, realizovala je u 2023.  tri značajna projekta vezano za implementaciju MPS (Managed Print Services) usluge

SCS d.o.o. (Support-Constaling-Service) je osnovana u aprilu 2020. godine kao outsourcing kompanija, koja pruža uslugu iz domena kancelarijskog poslovanja.

Za samo tri godine uspješnog poslovanja našli su se na rang-listi brzorastućih kompanija u BiH i danas nude usluge iznajmljivanja, servisa, prodaje printer, kopir aparata i IT opreme, a u  ponudi imaju i kompletan program kancelarijskog materijala.

Prema riječima direktora Harisa Alića njihova misija je omogućiti klijentima uslugu nabavke opreme i potrošnog materijala i to sve na jednom mjestu.

Inovativna rješenja

“Nudimo inovativna rješenja za sve kancelarijske i industrijske potrebe, od običnih i multifunkcijskih printera do aplikacije softvera, IT opreme, te izradu projekata s naglaskom na optimizaciji, jednostavnosti i sigurnosti kancelarijskog i industrijskog poslovanja.

Našim klijentima smo omogućili  kanal komunikacije na korisnički broj 061/335-072 gdje mogu putem poziva ili poruke dobiti sve potrebne informacije, izvršiti narudžbu potrebne usluge ili robe”, istaknuo je Alić.

Kako bi svojim klijentima još više olakšala poslovanje kompanija SCS je u tekućoj godini realizovala tri značajna projekta, koji se odnose na implementaciju MPS (Managed Print Services) usluge.

“Ovim sistemom smo poboljšali učinkovitost njihovih uposlenika i bržu realizaciju poslovnih zadataka. Pored navedenih prednosti, svaki korisnik je dobio svoju lozinku, na osnovu koje mu je omogućeno printanje potrebnih dokumenta na uređaju, kako bi se izbjeglo mješanje isprintanih dokumenta. Osim efikasnije realizacije poslovnih zadataka, smanjili smo na taj način potrošnju papira, potrošnju električne energije i dali svoj doprinos u zaštiti životne sredine”, naglasio je Alić.

Visokokvalitetni proizvodi

Zahvaljujući odličnim poslovnim rezultatima ostvarenim tokom tri godine poslovanja, kompanija SCS d.o.o. rangirana je u projektu “Brzorastuće kompanije u BiH “ Poslovnih novina.

Investiranje u nove kupce, projekte i tehnologiju ključni su za poslovni rast. U SCS-u se uvijek trudimo ponuditi visokokvalitetne proizvode i pružati tehnološki savršenije usluge svojim klijentima. Razvijali smo se kroz ponudu spektra proizvoda i usluga, kako bismo ispunili zahtjeve različitih kupaca i kanala. Naša najbolja preporuka su kupci sa kojima smo već ostvarili inovativne projekte, što nas praktično izdvaja od sličnih kompanija na tržištu”, objašnjava Alić.

Uposlenici – faktor uspjeha

Još jedan od faktora uspješnog poslovanja SCS su njihovi uposlenici, koji konstantno prate inovativne tehnologije, kako bi klijentima pružili najbolju uslugu.

“Međutim, danas na tržištu postoji problem nedostatka stručnih kadrova s kojim se često suočavaju kompanije sa brzim poslovnim rastom,  kao što je naša. Stoga se oslanjamo na stalno usavršavanje zaposlenika i saradnju s eksternim institucijama, kompanijama i agencijama”, dodaje Alić.

Daljnja vizija razvoja kompanije, kako navodi direktor SCS-a podrazumjeva njihov kontinuirani rast i razvoj, uz poštivanje principa održivosti i društvene odgovornosti.

“U 2023. smo već realizovali tri velika projektna rješenja za naše klijente i do kraja tekuće godine planiramo realizovati započete projekte. I u 2024. godini planiramo nastaviti širiti naše poslovanje i pružati inovativna rješenja za naše klijente”, rekao je Alić.