Biznis

Deceuninck Hrvatska opskrbljuje tržište s više od 8 milijuna metara laminiranih PVC profila godišnje


Okupivši više od 150 svojih kupaca i poslovnih partnera iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, Deceuninck Hrvatska obilježio je otvorenje novog pogona u Donjoj Bistri, ujedno najveće tvornice za laminaciju PVC profila u ovom dijelu Europe. Tom prilikom, kupci i partneri obišli su proizvodni kompleks i upoznali tehnološki napredan te istovremeno pažljivo kontroliran proces laminiranja PVC profila.

Novi poslovno-proizvodni pogon u Donjoj Bistri, na čak 17 tisuća metara kvadratnih površine, izgrađen je i započeo s proizvodnjom u manje od godinu dana. Dries Moors, generalni direktor Deceunincka za Europu, naglasio je kako je izgradnjom nove tvornice za laminaciju, Deceuninck dobio snažne temelje za rast i razvoj na ovom tržištu u sljedećih 20 do 30 godina.

“Iz ovog ćemo pogona, u kojem možemo godišnje laminirati više od 8 milijuna metara PVC profila, opskrbljivati naše kupce na tržištu Italije, zemalja regije, ali i na drugim tržištima koje planiramo otvarati. Preseljenje u nove pogone omogućit će nam veću efikasnost, bolju logistiku te našim partnerima bolju i bržu isporuku”, istaknuo je Josip Klasić, direktor Deceunincka za regiju.

Deceuninck Hrvatska, od 2015. godine kada je imao 8 zaposlenih, narastao je do danas na tvrtku s gotovo 180 zaposlenih. Pogon u Donjoj Bistri danas je jedna od najvećih i najmodernijih tvornica za laminaciju PVC profila u Europi, te je certificirana prema svim standardima kvalitete. Više od 8 milijuna metara folije godišnje se reže i nanosi na PVC profile u strogo kontroliranim uvjetima, a uzorci se dodatno kontroliraju u posebno opremljenom laboratoriju kako bi se eliminirale reklamacije i prema kupcima isporučili profili vrhunske kvalitete.

„Deceuninck je globalno prisutan, na tržištima od SAD-a, preko Europe do Turske. Vjerujemo u tržište ove regije i zato smo odlučili investirati u povećanje proizvodnih kapaciteta baš ovdje u Hrvatskoj. Vjerujemo da će ulaganje u novi pogon potaknuti daljnji rast za nas važnog tržišta“, istaknuo je Grzegorz Federowicz, direktor prodaje za Srednju Europu.

Deceuninck grupa, sa sjedištem u Belgiji, posluje od 1937. godine. Danas proizvodi u 17, a svoje proizvode isporučuje u 90 zemalja svijeta i među tri je najveća svjetska proizvođača PVC profila. Deceuninck je posebno posvećen održivom poslovanju i proizvodnji profila za održive domove. U skladu s time, u vlastitom pogonu za recikliranje u Belgiji, godišnje može reciklirati do 40.000 tona starog PVC-a, a reciklirani PVC danas je sirovina za 30 posto njihovog asortimana PVC profila Elegant dok profil Phoenix prednjači sa 100 % recikliranog materijala.