Biznis

NRG d.o.o. Sarajevo transformiše Sarajevo solarnim elektranama


NRG d.o.o. Sarajevo, predvodnik u oblasti obnovljivih izvora energije, ponosno je objavio završetak instalacije najveće solarnе elektrane u Sarajevu, smještene na carinskim terminalima. Ovaj korak predstavlja ne samo tehnološki uspjeh već i angažman ka održivoj budućnosti.

Najveća solarna elektrana u Sarajevu sada dominira carinskim terminalima, prostirući se s vizionarskim pogledom i svrhom ka održivom sutra. Sa ukupnom instaliranom snagom od 700 kilovata, ova fotonaponska elektrana je ne samo energetski resurs, već i simbol predanosti ekološkim ciljevima.

Direktor NRG d.o.o. kompanije, Alen Hodžić, ističe da ovaj projekat postavlja nove standarde u sektoru, doprinoseći unapređenju energetske infrastrukture Sarajeva.

– S ovim najnovijim uspjehom, NRG d.o.o. Sarajevo potvrđuje svoju ulogu lidera u oblasti obnovljivih izvora energije. Naš tim stručnjaka uspješno je realizovao projekt instalacije fotonaponske elektrane ukupne snage 700 kW, postavljajući nove standarde u sektoru i unapređujući energetsku infrastrukturu, kaže direktor NRG kompanije Alen Hodžić.

Carinski terminal Sarajevo, investitor ovog značajnog projekta, jasno pokazuje posvećenost održivom razvoju i povećanju ekološkog uticaja.

Hodžić dodaje, da ova investicija ne samo da će rezultirati dugoročnim smanjenjem štetnih emisija već će i postaviti standarde za druge organizacije koje teže sličnim održivim praksama.

Projekat koji je implementirao NRG d.o.o. Sarajevo ne samo da donosi doprinos globalnim naporima za smanjenje emisija, već postavlja čvrste temelje za održivu budućnost Bosne i Hercegovini.

Hodžić na kraju naglašava da se kompanija istakla kao jedna od deset najbrže Ristuccia u BiH tokom 2022. godine, nudeći odgovor na sve veće potrebe tržišta u doba rastuće globalne potražnje za obnovljivim izvorima energije.