Finansije

Iskoristite budućnost uz Halcomovu kvalifikovanu elektronsku potvrdu!


Dragi partneri,

Nadamo se da ste svi dobro i da uspješno savladavate sve izazove u poslovnom svijetu. Želimo podijeliti sa vama informaciju koja će olakšati vaše poslovanje i omogućiti vam da se pripremite za budućnost.

Nove obaveze za PDV prijave

Naša pravna obaveza se mijenja. Prema izmjenama Pravilnika o primjeni zakona o porezu na dodanu vrijednost Uprave za indirektno oporezivanje Sl. Glasnik br. 47 od 19.07.2022. godine, članak 78., od 01.07.2023. godine, obveznici PDV-a trebaju koristiti kvalifikovanu elektronsku potvrdu za podnošenje prijava. Ova potvrda se izdaje od strane ovlaštenog tijela i smatra se vlastoručnim potpisom.

Halcom – Vaš partner u digitalnom poslovanju

Kompanija Halcom je već duže vremena lider na tržištu za digitalna rješenja u Bosni i Hercegovini. Ponosno vas obavještavamo da smo u oktobru 2019. godine upisani u Registar ovjeritelja pri Ministarstvu za promet i komunikacije BiH, čime smo postali prva ovlaštena kompanija koja može izdavati kvalifikovane elektronske potvrde za pravna i fizička lica na teritoriji cijele zemlje.

Prednosti Halcom kvalifikovane elektronske potvrde

Šta to znači za vas? Evo nekoliko ključnih prednosti koje donosi Halcom kvalifikovana elektronska potvrda:

Brže i jednostavnije podnošenje PDV prijava: Naša potvrda omogućava vam brže i jednostavnije ispunjavanje obaveza prema novim pravilima.

Siguran potpis za sve vaše online aktivnosti: Kvalifikovana elektronska potvrda je jednako sigurna kao svojeručni potpis i koristi se za potpisivanje različitih online dokumenata i transakcija.

Jednako važeći kao svojeručni potpis: Vaši dokumenti su pravno valjani i priznati kako na teritoriji Bosne i Hercegovine, tako i u cijeloj Evropskoj uniji.

Kako doći do Halcom kvalifikovane elektronske potvrde?

Naručivanje je brzo i jednostavno. Posjetite našu web stranicu na poveznici ili nas kontaktirajte putem info broja 033 263 063. Naš tim je spreman odgovoriti na vaša pitanja i podržati vas u postupku nabavke potvrde.

Halcom je tu da vam pomogne iskoristiti budućnost digitalnog poslovanja. Uz našu kvalifikovanu elektronsku potvrdu, možete biti sigurni da ćete ispuniti sve nove obveze s lakoćom.

Hvala vam na povjerenju u Halcom kao vašeg partnera u digitalnom poslovanju. Slobodno nas kontaktirajte za sve dodatne informacije ili zahtjeve.

S poštovanjem,

Vaš Halcom tim.