Novosti

Izgradnji luksuznog kompleksa “Green City” u Sarajevu pridružio se novi investitor


Izgradnji luksuznog kompleksa “Green City” na Pofalićima u Sarajevu pridružio se novi investitor, izvještava BiznisInfo.ba.

Podsjetimo, na ovom mjestu je planirana izgradnja zgrada sa ukupno 777 stanova i približno 1.000 garažnih mjesta, a procjenjuje se da će u ovom području stanovati 2.100 do 2.500 građana.

Investitor ovog projekta je kompanija “Green City” Sarajevo koju je osnovao Nedim Čaušević.

No, sada Čaušević dijeli po pola vlasništvo u “Green Cityu” sa firmom “Interkonzum Tuzla“.

nterkonzum je, dakle, stekao 50 posto vlasništva u “Green Cityju”. Vlasnik firme Interkonzum je DV ALPHA GMBH iz Austrije.

Čaušević je vlasnik firmi “Teloptic” i “Milkos”, kao i Importanne centra. U njegovom vlasništvu je i Farma Spreča u Kalesiji.

Gradnja kompleksa na Pofalićima počela je prošle godine, no dosad je malo toga urađeno. Očekuje se intenziviranje radova.

Cilj investitora je, kako su ranije naveli, da podignu kvalitet življenja u ovom dijelu grada, ponude nove sadržaje koji nedostaju – obdaništa, dječije igraone, pedijatrijske ordinacije. Fokus je na djeci svih uzrasta obzirom da u Velešićima i Pofalićima ovakvi sadržaji upravo nedostaju.

Također, tu će se nalaziti i kafe restorani, poslovni prostori i razni drugi komercijalni i uslužni sadržaji, čime će stanovnici ovog naselja i šire dobiti sve te usluge i sadržaje na jednom mjestu.