Kultura

SPK Astorija: Učesnici oduševili svojom izvedbom na plesnoj reviji “Djeci Sarajeva”


Sportsko plesni klub Astorija upriličio je novogodišnju plesnu reviju “Djeci Sarajeva” u Domu mladih Skenderija, osvajajući publiku svojom raznolikošću na plesnoj manifestaciji. 

Učesnici su bili članovi svih grupa SPK Astorija, uključujući Cicibane, Balet, Plesnu školu, Sportski ples, Dance Fitness, Street dance, Moderni ples i Break dance. Posebno impresivan bio je nastup djece predškolskog uzrasta, koja su s osmijehom na licu izvela svoje plesne korake na pozornici. 

Mali plesači iz JU Djeca Sarajeva, koji pohađaju kraći specijalizirani program plesa, imali su poseban zadatak – jačanje samopouzdanja i priprema za javni nastup. Njihova hrabrost i entuzijazam su oduševili prisutne. 

Roditelji su s ponosom posmatrali svoje mališane kako koračaju scenskim svijetom, a atmosfera je bila ispunjena podrškom. Prisutni su svjedočili ne samo plesnim izvedbama, već i procesu rasta i razvoja svakog djeteta koje se odvažilo stupiti na pozornicu.

Ova novogodišnja plesna revija nije bila prilika za takmičenje, već za izgradnju zajedništva unutar kluba te podršku najmlađima u razvoju njihovih plesnih vještina. SPK Astorija je potvrdio da je ples više od umjetnosti – to je sredstvo koje oblikuje karakter, gradi samopouzdanje i okuplja djecu svih uzrasta.

Manifestacija “Djeci Sarajeva” ostaje platforma koja potiče ljubav prema plesu, zajedništvu i podršku talentiranim mladim plesačima. Ovogodišnja manifestacija će sigurno ostati u sjećanju kao poseban trenutak kada su mali plesači ostavili trag svojim plesnim koracima na pozornici Sarajeva.