Tema u fokusu

cargo-partner proslavlja 15 godina uspješnog poslovanja u BiH


cargo-partner d.o.o. Sarajevo, jedan od lidera u oblasti logistike i transporta, s ponosom obilježava 15 godina poslovanja na tržištu  Bosne i Hercegovine.

Kompanija je u Bosni i Hercegovini zabilježila impresivan put rasta i razvoja od osnivanja 2008. godine do danas. Konstantno ulaganje u znanje, inovativne tehnologije i optimizirane logističke procese, rezultiralo je da cargo-partner u BiH postane neizostavan dio lokalne logističke industrije.

Inače, cargo-partner d.o.o. Sarajevo dio je globalne cargo-partner grupacije, koja ima preko 4000 uposlenih u 160 kancelarija u 40 zemalja širom svijeta. cargo-partner grupacija je osnovana 1983. godine u Austriji i ove godine obilježava 40 godina postojanja.

Prema riječima Sanjina Hamidovića, direktora cargo-partner d.o.o. Sarajevo, obilježavajući 15 godina poslovanja u BiH, sa zadovoljstvom dijele ovaj značajan trenutak sa širom društvenom zajednicom.

Inicijativa „15 stabala za 15 godina“

„Ovaj jubilej predstavlja ne samo deceniju i po postignutih poslovnih uspjeha cargo-partnera, već i snažnu potvrdu posvećenosti ekološkoj odgovornosti i održivosti. U skladu s tim,  cargo-partner d.o.o. Sarajevo je donirao i posadio u opštini Novo Sarajevo 15 stabala lipe, simbolizirajući svaku godinu postojanja kompanije u našoj zemlji“. Inicijativa „15 stabala za 15 godina“ predstavlja ne samo simbol zahvalnosti prema društvenoj zajednici u kojoj poslujemo, već i konkretan korak prema stvaranju održivije budućnosti“, istaknuo je Hamidović.

Tokom 15 godina uspješnog poslovanja u BiH, cargo-partner je izgradio snažne partnerske odnose sa svojim klijentima, pružajući im sveobuhvatna logistička rješenja prema njihovim potrebama i zahtjevima.

„Naša prednost leži u sposobnosti predviđanja i rješavanja kompleksnih logističkih izazova uz istinsku pažnju prema svakom klijentu. cargo-partner ne samo da prati trendove u industriji, već ih i postavlja, uvodeći inovacije koje ne samo da optimiziraju procese, već i stvaraju dodatnu vrijednost za naše partnere“, naglasio je Hamidović.

Održivost je ključna komponenta poslovanja cargo-partnera, a ta posvećenost odražava se kroz različite inicijative usmjerene na stvaranje pozitivnih promjena u društvenim zajednicama širom BiH, kao što je višegodišnja saradnja sa Udruženjem Srce Za Djecu, čije aktivnosti finansijski podržavaju, SOS Dječijim Selom, te pomoć kampusu Emmaus Srebrenica.

Širok portfolio usluga

Danas, cargo-partner  u BiH ima širok portfolio usluga, počev od avionskog, pomorskog, cestovnog transporta, te usluga skladištenja i logistike, čime ostvaruje značajan uticaj u dinamičnom svijetu domaće i međunarodne trgovine i transporta.

„Nudimo sveobuhvatna rješenja kopnenog transporta, pružajući brze i sigurne usluge transporta iz cijele Europe i šire, kako u punim utovarima, tako i vlastitom mrežom zbirnog transporta i distribucije širom Bosne i Hercegovine. Fleksibilnost u organizaciji i praćenje pošiljki u realnom vremenu putem vlastite platforme za upravljanje nabavom SPOT,  omogućava klijentima preciznu kontrolu nad robom tokom cijelog transportnog procesa“, kaže Hamidović.

U području pomorskog transporta robe, kompanija osigurava optimalne rute, učinkovitu organizaciju kontejnerskog transporta i stručnu podršku klijentima u upravljanju logističkim izazovima.

„cargo-partner usko surađuje s vodećim pomorskim kompanijama kako bi osigurali siguran i pravovremen pomorski transport. Pored usluga transporta punih kontejnera, cargo-partner takođe nudi širok opseg povoljnih usluga konsolidacije pomorskih pošiljki (LCL) iz Azije prema Europi i obratno, gdje klijenti plaćaju samo prostor koji im je potreban“, objašnjava Hamidović.

Avionski transport robe, kao brza i pouzdana opcija, također je jedno od ključnih područja djelovanja kompanije. cargo-partner pruža brze i sigurne usluge zračnog transporta, ističući se visokom razinom pouzdanosti i efikasnosti. Za posebno hitne pošiljke, cargo-partner nudi specijalizirana EMERGENCY rješenja, uključujući čarter letove, kurire na letu i 24-satnu uslugu.

Više od 300.000 m2 skladišnog prostora širom svijeta

„Uz transportne usluge, cargo-partner nudi i širok spektar logističkih rješenja. Kompanija posjeduje više od 300,000 m² modernog skladišnog prostora širom svijeta, opremljenih najsavremenijom tehnologijom, pružajući klijentima sigurno skladištenje i brzu dostupnost robe. Logistički tim kompanije brine o efikasnom praćenju zaliha i optimizaciji nabavnih lanaca uz brzo i efikasno carinsko posredovanje“, pojasnio je Hamidović.

Moto “we take it personally”

U svijetu transporta i logistike, kompanija cargo-partner je s ponosom usvojila moto “we take it personally”,  kao svoj vodič u pružanju vrhunskih usluga.

„Kroz predanost ličnom pristupu, cargo-partner je uspio izgraditi reputaciju globalnog lidera, postavljajući standarde inovacija i prilagođenih rješenja u industriji“, istaknuo je Hamidović.

Uz naglasak na 15 godina poslovanja u BiH, direktor Sanjin Hamidović ističe:

“Naša raznolika ponuda usluga odražava našu predanost pružanju kompletnih logističkih rješenja, stvarajući most između različitih vidova transporta i potreba klijenata. Ponosni smo na dosadašnji uspjeh, ali s optimizmom gledamo u budućnost, spremni odgovoriti na nove izazove i potrebe tržišta”, rekao je Hamidović.