Biznis

Aid Berbić: JKP VIK d.o.o. Tuzla pušta u rad nove cjevovode u 2024. godini


Jedna od vodećih kompanija u oblasti vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda u BiH, JKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Tuzla svojim savjesnim i predanim radom omogućava vodosnabdijevanje za preko 200.000 stanovnika Grada Tuzla i Živinica.

Na osnovu  rezultata poslovanja i organizacije sistema rada JKP VIK d.o.o. Tuzla spada u top pet vodovoda u BiH, koji aktivno radi na projektu obezbjeđenja dugoročnog vodosnabdijevanja grada Tuzle do 2035. godine vrijednom više od 15 miliona eura.

Prema riječima Aida Berbića, direktora JKP VIK d.o.o. Tuzla, protekla godina za njih je bila izuzetno uspješna, o čemu za Poslovne novine govori:

JKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Tuzla je ponovo, već  desetu godinu zaredom, ostvario višak prihoda nad rashodima u iznosu od oko 300.000 KM. Također, vrijedno je napomenuti da naša kompanija nema neizmirenih poreznih obaveza niti dugovanja prema trećim licima, što nam uveliko olakšava poslovanje, bez ikakvih finansijskih utega.
Ponosan sam na naše radnike, svoje radne kolege i kolegice koji savjesnim i predanim radom omogućavaju vodosnabdijevanje za preko 200.000 stanovnika Grada Tuzla i Živinica. Zaista mi je velika čast biti na čelu kolektiva koji svakim danom ostvaruje uspjehe u funkcionisanju i radu JKP Vodovod i kanalizacija  d.o.o. Tuzla.“

Šta donosi nova poslovna godina?

„U 2024.godini očekujemo da ćemo završiti testnu fazu i pustiti punim kapacitetom u rad nove cjevovode, koji su izgrađeni u okviru realizacije projekta “Vodosnabdijevanje i odvodnja otpadnih voda u BiH II”- komponenta Tuzla. Također očekujemo u prvoj polovini tekuće godine realizaciju projekta “III faze zelenog ekonomskog razvoja u BiH“, kao i projektne aktivnosti “Povećanje energetske učinkovitosti ugradnjom solarnih panela za potrebe JKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Tuzla, koje realizujemo u saradnji sa UNDP-om. Što se tiče poslovnog okruženja, potrebno je omogućiti realnom sektoru u BiH što lakše poslovanje, kako bi mladi ostali i imali realne procjene razvoja privrede u budućnosti.“