Biznis

Legendarni vokal Idola prodao biznis slovačkoj kompaniji Across Finance


Kompanija I&F Holding prodala je dio svog biznisa u jugoistočnoj Evropi (advertising i medijske agencije u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Albaniji i Bugarskoj) s namjerom da se ubuduće fokusira na razvoj strateških komunikacija, kreiranje sadržaja, filmsku i TV produkciju i druge poslovne inicijative, saopćeno je iz kompanije.

Kako se navodi, do ove odluke došlo je sporazumom sa slovačkom kompanijom Across Finance. Od sada će medijske i advertising operacije I&F Holding AB u regionu poslovati u sastavu Across Media Group, koja je dio kompanije Across Finance.

– Zadovoljan sam što će naše agencije nastaviti svoj razvoj u okviru Across Media Group. Uvjeren sam da će se kvalitet našeg rada, inovativnost, znanje i marljivost još više razviti u budućnosti. U posljednjih 25 godina bili smo pioniri u svemu, stvorili agenciju koja je prednjačila u regionu, idejama, efikasnošću, sinergijom, snagom ljudi. Dobili smo sve značajne svjetske, regionalne i lokalne nagrade, radili sa najprestižnijim kompanijama i, na šta sam ponosan, odgajili stotine mladih stručnjaka koji su danas nosioci naše industrije u svim zemljama regiona. Što se mene lično tiče, baviću se komunikacijama, filmom, umjetnošću, novim idejama, između ostalog preko naše produkcijske kuće Adrenalin, agencije Two Rivers i galerije Novembar, koja ove godine obilježava već šest godina uspješnog rad, izjavio je Srđan Šaper, osnivač I&F Holdinga AB.

Julius Strapek, vlasnik Across Finance, tim povodom je izjavio da u Across Finance stvaraju “jedinstvena investiciona rješenja sa fokusom na dugoročni razvoj kompanija i djelatnosti” u koje investiraju.

– Naš cilj je da imamo pozitivan uticaj na svijet u kome živimo. Veoma smo zadovoljni što postajemo vlasnici uspješnih agencija u sastavu I&F Holding AB koje su vodeće u svojim oblastima i prisutne su na tržištu više decenija. Radujemo se što ćemo raditi sa timom iskusnih i dokazanih profesionalaca, dodao je Strapek.

Srđan Šaper, bivši vokal legendarnog beogradskog benda “Idoli“, je I&F Grupu osnovao 1997. godine i za više od dvije decenije izrasla je u jednu od vodećih marketinških komunikacijskih mreža u jugoistočnoj Europi i nordijskoj regiji.

I&F Grupa zapošljava oko 600 stručnjaka koji sarađuju na integraciji oglašavanja, upravljanja medijima, upravljanja odnosima, promocijama/event marketingu, dizajnu, PR-u, zdravstvenim komunikacijama, produkciji, programiranju i svim oblicima digitalnog marketinga.

Članovi I&F Grupe: McCann, UM, Initiative, Drive, MRM//McCann, Craft, Scandinavian Design Group, McCann Health, Adrenalin.