Auto

Instaliran drugi super brzi električni punjač u Bosni i Hercegovini


Danas je na lokaciji firme e-GO d.o.o Sarajevo  u Rajlovcu pušten u rad drugi po redu super brzi električni punjač u Bosni i Hercegovini. Instalirani DC punjač marke MOON, snage 150 kW, je rezultat partnerske saradnje brenda Porsche i firme e-GO sa ciljem proširenja mreže brzih punionica i podrška jedinstvenom Car sharing projektu u BiH.

Predviđeno je da u prvoj fazi testiranja punjač bude dostupan samo Porsche klijentima koji će imati mogućnost da u toku radnog vremena firme e-GO besplatno dopune svoje električne ljubimce.

Faza testiranja će trajati do početka mjeseca marta 2024. godine, od kada bi trebala sa radom otpočeti po prvi put i usluga naplate punjenja te će od tada punjač biti dostupan 24 sata svim građanima koji posjeduju električno vozilo bilo kojeg brenda sa mogućnošću brzog punjenja (DC punjač).   

„Ovim potezom smo za vlasnike svih električnih automobila sa mogućnošću brzog punjenja (DC punjač) omogućili brže punjenje u odnosu na spore punjače AC. Na taj način dajemo doprinos povećanju broja korisnika električnih vozila i smanjenju CO2 emisije u našem gradu“, izjavio je Armin Mulović, brand manager Porsche u BiH.

„Također je bitno napomenuti, da smo na ovaj način skratili vrijeme punjenja električnih automobila i samim tim dali doprinos zadovoljstvu kupaca električnih vozila. Siguran sam da ćemo u budućem periodu imati još ovakvih projekata koji će ubrzati prodaju električnih automobila u Bosni i Hercegovini“, dodao je Mulović.

„Kao lider u elektromobilnosti, a posebno u projektima instalacije infrastrukture za punjenje vozila, prošle godine smo dali obećanje da  ćemo naše strateško opredjeljenje usmjeriti ka povećanju broja super brzih punjača. Želimo olakšati našim klijentima ali i svim turistima koji posjećuju našu zemlju da brzo i efikasno dopune vozila na punionicama marke MOON“, kazao je Haris Muratović – brand manager marke MOON BiH.

„Zadovoljstvo nam je biti dio projekta Porsche BH. Biti među prvima u postavljanju DC punjača u BiH je čast i privilegija. Nadamo se da će biti još mnogo zajedničkih projekata kompanija Porsche i e-GO“, zaključila je Andreja Sušac, voditelj projekta mreže električnih punjača u firmi e-GO.