BiH

Bronho med sirup: Inovacija PZU B Pharm za očuvanje zdravlja disajnih puteva


Privatna apotekarska zdravstvena ustanova PZU B Pharm zauzima izuzetno mjesto u farmaceutskom svijetu Federacije BiH, i šire. Svojim angažmanom u pružanju kvalitetnih proizvoda i vrhunske apotekarske usluge, ova kompanija nije samo trgovac lijekovima; ona je kustos zdravlja i dobrobiti zajednice.

Njihova posvećenost pacijentima, inovacijama i odličnosti čini ih vlasnicima Internacionalne apoteke koja pruža hitan pristup rijetkim lijekovima iz inozemstva. Kroz razgovor s dipl.ecc. Husak Adianom, rukovodiocem odjela finansija i računovodstva PZU B Pharm, otvorili smo vrata svijeta inovacija i predanosti.

Počevši s pitanjem o njihovom najnovijem proizvodu, Bronho Med sirupu, otkrili smo da se radi o jedinstvenoj mješavini pčelinjeg meda, propolisa i ekstrakta bijelog bora, pružajući prirodno olakšanje kod brojnih problema s dišnim putevima.

– Bronho med sirup je medni pripravak, mješavina prirodnog pčelinjeg meda, propolisa, ekstrakta bijelog bora, napravljen po tradicionalnom receptu. Pruža prirodno olakšanje kod problema s disajnim putevima, suhim kašljem, otežanim disanjem, hripanjem, bolovima u grudima i leđima, te upalom krajnika. Ovaj proizvod je stekao veliku popularnost kod kupaca zbog izuzetnog djelovanja protiv upale grla, disajnih puteva, kašlja svih vrsta, jačanja imuniteta kako kod djece tako i kod odraslih, objašnjava Adian.

Održavanje visokih standarda

U nastavku, pitali smo Adiana o ključu njihovog uspjeha – održavanju visokih standarda usluge u dinamičnom okruženju rasta i širenja. Adianov odgovor otkriva temeljni princip kompanije: “Naš tim se snažno angažira kako bi poslovanje bilo u skladu s najvišim standardima apotekarske prakse”.

Dodaje, “Važno nam je opravdati povjerenje građana i to radimo uz veliko angažovanje svih zaposlenih u kompaniji PZU B Pharm, koji čine sve da se poslovanje odvija u skladu sa smjernicama dobre apotekarske prakse i najvišim standardima u apotekarskoj djelatnosti”.

No, usmjereni su i na strategiju proizvodnje. Kako bi održali visoki standard usluge, PZU B Pharm uložio je u vlastitu proizvodnju preparata i dodataka prehrani.

– Kontinuirano ulažemo u kvalitetu i modernizaciju procesa rada naših apoteka. Razvili smo vlastiti brend, B pharm, s 14 preparata, sarađujući s dugogodišnjim partnerima. Stalno težimo da zadovoljimo potrebe naših građana. Iz toga se i rodila ideja o uvođenju našeg brenda (robne marke), te smo sa našim dugogodišnjim domaćim partnerima u proizvodnji preparata i dodataka prehrani radili na realizaciji naše ideje i sada trenutno imamo u ponudi 14 preparata B Pharm brenda”.

Podrška studentima 

Pitanje o tome kako PZU B Pharm Bihać podržava zaposlenike u kontinuiranom obrazovanju i razvoju dobilo je odgovor koji odražava veliko poštovanje prema ljudskim resursima: “Zaposlenici su naše bogatstvo, stoga im pružamo podršku kroz sudjelovanje na seminarima i edukativnim skupovima. Program mentorstva omogućava dijeljenje iskustava, pridonoseći razvoju mladih stručnjaka. Mi u B pharmu vjerujemo da svakom zaposlenom treba da omogućimo uslove za lični rast i razvoj. Naše vrijednosti su pacijenti, radnici, inovativnost, stalna poboljšanja, etičko ponašanje, timski rad i proaktivnost. Kontinuirano, zajednički sa našim partnerima iz farmaceutske industrije obezbjeđujemo prisustvo naših uposlenika na raznim seminarima i edukativnim skupovima na kojima uposlenici kroz razne radionice i predavanja usavršavaju svoje znanje i prate inovacije u farmaciji”, ističe Husak.

PZU B Pharm pruža podršku studentima kroz stipendiranje u cilju dodatnog obezbjeđenja potrebnih obrazovnih i stručnih kadrova. Osim toga, dodaje da “uposlenici sa najvećim radnim iskustvom, pružaju bezrezevrno znanje mladim praktikantima kroz naš program mentorstva u periodu prakse, te skoro svi praktikanti nakon završenog ciklusa ostaju raditi u našoj ustanovi“, ističe Husak.

Adianov entuzijazam otkriva ambiciju kompanije: “Nastavit ćemo raditi na zadovoljstvu pacijenata, razvoju brenda i proširenju asortimana. Uz pokretanje webshopa, želimo pružiti našim kupcima mogućnost online kupovine i besplatnog savjetovanja za očuvanje njihovog zdravlja. Kao i do sada, nastavljamo raditi u smjeru zadovoljstva naših pacijenata, razvijati naš brend, proširiti i uvoditi nove preparate. Kroz snažan pristup promotivnih aktivnosti želimo informisati javnost o vrijednosti našeg brenda i naših usluga“, ističe Adian.

Virtualna vrata zdravlja

– U toku je završna faza u izradi našeg webshopa, tako da će nas naši kupci uskoro moći pronaći i putem online kupovine, gdje će pored kupovine moći dobiti i besplatnu uslugu savjetovanja u cilju očuvanja njihovog zdravlja, kaže na kraju rukovodilac odjela finansija i računovodstva PZU B Pharm Husak Adian.

PZU B Pharm Bihać, kroz inovacije, odgovornost prema zajednici i posvećenost visokim standardima, postavlja se kao ključni akter u farmaceutskom svijetu BiH. A Bronho Med sirup, najnoviji proizvod, predstavlja samo vrhunac njihove inovativnosti, pružajući prirodno olakšanje kod različitih respiratornih problema.