Tema u fokusu

Pridružite se B2B susretu “Žene u biznisu”: Perspektive liderki za održivu budućnost



Više od 100 poduzetnica i direktorica uspješnih kompanija okupiće se, 6. marta, na godišnjem skupu pod nazivom B2B networking Kluba 100 – Žene u biznisu, koji skoro 15 godina u kontinuitetu organizuju Poslovne novine.


U svijetu gdje žene predvode neke od najvećih globalnih kompanija, posebno u izazovnim ekonomskim uvjetima, njihova zastupljenost na visokim i višim upravljačkim pozicijama i dalje je skromna. Situacija u Bosni i Hercegovini odražava sličan trend, ali inicijative poput konferencije “Žene u biznisu” nastoje promijeniti ovu perspektivu, ističući važnost i doprinos žena u poslovnom svijetu.


Već 15 godina, Poslovne novine organiziraju ovaj prestižni događaj, okupljajući poslovne žene, vlasnice, direktorice i menadžerice iz Bosne i Hercegovine, regije, ali i šire, kako bi podijelile svoja iskustva i uspjehe, te ojačale svoje poslovne veze. Ovogodišnji susreti održaće se u novim moderno opremljenim prostorijama kompanije RCB Nanotehnologije u Vogošći, kojom uspješno upravlja Hanadi Džabić, generalna direktorica koja proizvodnjom obnovljenog carbon blacka stavlja BiH u centar svijeta, planirajući otvoriti još 60 kompanija od Amerike do Dalekog Istoka.

Ova mlada direktorica podijelit će svoje iskustvo o tome kako je njena kompanija postala prva u Bosni i Hercegovini, a jedna od rijetkih u svijetu, koja ima proizvodnju koja je potpuno cirkularna. Ovaj model poslovanja omogućava da 100% proizvoda na kraju njihovog životnog ciklusa bude ponovo i u potpunosti iskorišteno, postavljajući visoke standarde u industriji i pokazujući da je održivi razvoj ne samo moguć, već i profitabilan.

Izgradnja biznisa je izazov, ali ovakvi susreti otvaraju vrata novim prilikama i iskustvima koja doprinose profesionalnom i ličnom razvoju. Tome će takođe doprinijeti i programi ženskog poduzetništva za 2024. godinu koje će na ovom skupu predstaviti Jasna Skalonjić, voditelj Odjela za poduzetništvo Ministarstva privrede Kantona Sarajevo. Njen govor osvijetlit će ključne inicijative i mogućnosti koje postoje za žene poduzetnice u regiji, naglašavajući važnost podrške i resursa dostupnih za one koje teže pokretanju i razvoju vlastitih poslovnih pothvata u skladu s principima održivosti.

Poticanje raznolikosti: Žene koje su oblikovale automobilsku industriju naziv je teme o kojoj će govoriti Lamija Hajrulahović, marketing & PR manager za brendove Audi/Cupra/Seat u kompaniji Porsche BH d.o.o. Sarajevo. Istaknimo i to da je AUDI Oficijelno vozilo ovog poslovnog događaja.

Jedno od zanimljivih predavanja na uvijek aktuelnu temu održaće i Sandra Špirić, osnivačica i direktorica San Tech Medik d.o.o. Banja Luka koja se vratila se iz Kanade gdje je završila studij prava. Uspješno balansirajući između privatnog života i industrije kojoj se posvetila započinjući biznis staviće akcenat pitanje: “Realnost današnjice: Da li moramo birati između roditeljstva i karijere?”

O “Ulozi žena u upravljanju savremenim obrazovnim trendovima na IUS-u” govoriće Velida Handžić-Mirica, University Communications Office Manager, sa International University of Sarajevo.

Pridružite se ovom skupu koji stavlja akcenat na budućnost poslovanja i promoviše ulogu žena kao ključnih aktera u ekonomskom napretku. Iskoristite priliku za 100 poslovnih sastanaka na jednom mjestu. Predstavite inovativnu ideju ili projekat i podijelite svoju uspješnu priču, te preuzmite spisak učesnica i olakšajte ciljano umrežavanje.

Konferencija “Žene u biznisu” ne samo da slavi postignuća žena u poslovnom svijetu već i potiče na razmišljanje o njihovoj ulozi kao lidera održive budućnosti. Kroz niz zanimljivih izlaganja, uključujući temu “Žene – lideri održive budućnosti”, sudionice će imati priliku raspravljati o važnosti žena u oblikovanju bolje i održivije budućnosti za Bosnu i Hercegovinu.

Projekat “Žene u biznisu” kroz godine je postao mjesto gdje se uspješne poslovne žene okupljaju, razmjenjuju ideje, stavove i iskustva, ali i mjesto gdje se stvaraju nova poslovna partnerstva i prijateljstva. Konferencija je prilika za umrežavanje s nekim od najmoćnijih žena u poslovnom svijetu, a s godinama je postala nezaobilazno mjesto za sve one koje teže uspjehu u poslovnom svijetu.

Ako još uvijek niste obezbijedili svoje mjesto na B2B networkingu “Žene u biznisu” prijavite se i budite dio promjena koje vode prema većoj zastupljenosti žena na vodećim pozicijama, potičući rast i razvoj održivog poslovanja u Bosni i Hercegovini i šire. Više informacija o učešću i kotizacijama možete dobiti na telefon: 033/742-014 ili 065/ 434-679 upite možete slati na email: [email protected]

Ovaj događaj ne smijete propustiti ako želite proširiti svoje poslovne horizonte, upoznati inspirativne žene i izgraditi temelje za dugoročne poslovne veze.