Građevinarstvo

Uspješna kompanija iz Cazina gradi turističko naselje na Hvaru


Bosanci i Hercegovci uveliko planiraju ljetovanja, a jedno od njihovih najdražih mjesta za odmor je Hvar, sunčani otok okružen kristalno čistim morem, koji je i jedna od najpoznatijih destinacija u regionu.

Na ovom otoku posljednjih mjeseci su i radnici bosanskohercegovačke kompanije „Limometal“.

Uspješna firma iz Cazina i ove godine radi na izgradnji još jednog turističkog naselja na ovom prelijepom otoku.

– Investitor montažnih kuća na lokaciji Stari Grad Hvar je grupacija „Valamar Hotels & Resorts“, a glavni izvođač objekata montažne gradnje je firma „Massa Building“. Ona je preuzela ulogu glavnog izvođača radova ove godine. U periodu od novembra prošle godine do aprila 2024. gradi se 49 objekata, od kojih firma „Massa Building“ gradi 34 objekta – kaže Mensur Mulalić, direktor „Limometala“.

Proizvodi uspješne kompanije iz Cazina već su decenijama prisutni u Hrvatskoj, a sve je više objekata na Jadranu koji imaju proizvode „Limometala”.

– Dokazali smo da roba bosanskohercegovačkog porijekla može biti jednako kvalitetna i da uz prave partnere bez problema možemo parirati proizvodima iz Evropske Unije, ali i iz cijelog svijeta. Da se dobar glas daleko čuje, potvrđuje i ponuda iz SAD-a. Trenutno smo u pregovorima sa jednom američkom kompanijom za izvoz materijala za 150 montažnih objekata u Americi. U budućnosti planiramo razviti i svoje prototipe montažnih kuća za domaće i evropsko tržište, i trenutno smo u procesu njihovog razvoja, jer se sve više investitora odlučuje na EKO sistem gradnje – ističe Mulalić.