Biznis

FIPA i Poslovne novine: Promocija investicija i povoljne klime za ulaganja u BiH


U sklopu nastojanja da promoviraju najbolje investitore u Bosni i Hercegovini, v. d. direktora Agencije za unaperđenje stranih investicija Bosne i Hercegovine (FIPA) Marko Kubatlija održao je sastanak s predstavnicima Poslovnih novina.

Na sastanku se razgovaralo o nizu inicijativa koje će podržati investicijsku klimu u zemlji. Jedna od ključnih tema razgovora bila je uključenje FIPA-e u prestižni projekt “100 najvećih u BiH i regionu”.

Ova inicijativa ima za cilj identificirati i predstaviti najuspješnije investitore u zemlji kroz štampanu specijalnu publikaciju koja će biti objavljena u suradnji s Poslovnim novinama. Osim toga, razmatrana je i ideja izrade e-brošure pod radnim nazivom “Invest in BiH”, koja će dodatno promovirati investicijske prilike u zemlji.

Emil Kučković, CEO Poslovnih novina, istaknuo je važnost ovakvih inicijativa za podizanje svijesti o potencijalima koje Bosna i Hercegovina nudi investitorima, te izrazio zahvalnost v.d.direktora FIPA-e na suradnji.

Dogovoreno je da će se održati dodatni sastanak kako bi se detaljnije razmotrili planovi za provedbu navedenih prijedloga.