Novosti

Prva tvornica sladoleda u BiH službeno se otvara u maju


Premijer Posavskog kantona Đuro Topić s ministrima u vladi Dragutinom Živkovićem i Matom Brkićem posjetio je Tvornicu sladoleda Magic Ice u sklopu kompanije Yimor koja ove godine obilježava 35 godina uspješnog rada.

Razgovor sa vlasnikom kompanije Zlatkom Oršolićem upriličen je u sjedištu uprave Yimora u Domaljevcu, preduzeća koje ove godine obilježava 35. godina uspješnog rada i upošljava širom BiH 876 radnika.

Tokom posjete i obilaska pogona u kojoj je ugrađena visokosofisticarana i inovativna oprema premijer Topić izrazio je zadovoljstvo poslovanjem i daljnjim razvojnim smjerovima firme.

“Zadovoljstvo je posjetiti poduzeće Yimor i čestitati obitelji Oršolić, menadžmentu poduzeća i svim njegovim uposlenicima na velikom poslovnom uspjehu, skorašnjem otvorenju novog pogona za proizvodnju sladoleda, a kako smo doznali, prvom u Bosni i Hercegovini pogonu za proizvodnju sladoleda. Drago nam je da je Županija Posavska mogla dati svoj mali doprinos potpore ovom velikom projektu i pogonu. Kušali smo također ovaj odličan i kvalitetan proizvod, pa vjerujem da će naći svoje mjesto na policama distributera, odnosno prodajnih lanaca koji podržavaju domaću proizvodnju, ali i izvoznu orijentiranost. Siguran sam da će Magic Ice proizvod biti prepoznat od kupaca u BiH i u regiji kao jedan kvalitetan proizvod kojima ćemo se mi ovdje u Posavini ponositi”, kazao je premijer Topić nakon sastanka.

“Napravili smo najmoderniju tvornicu sa najvećim stupnjem automatizacije, u proizvodnji s godišnjim kapacitetom od 13 milijuna litara sladoleda. Tržište Bosne i Hercegovine u obiteljskom sladoledu je oko 5 milijuna litara, a planiramo i oko 70% usmjeriti prema izvozu. Znači, radimo na tome da prerastemo u jednu ozbiljnu izvoznu firmu”, kazao je Vlasnik Yimora Zlatko Oršolić i najavio kako će sa otvorenjem punog kapaciteta Tvornica sladoleda Magic Ice raditi u tri smjene i zaposliti oko stotinu radnika.

Službeno otvorenje Tvornice sladoleda planirano je za početak maja.

Zadovoljstvo što je u jednoj lokalnoj zajednici djeluje tako ugledan privrednik sa mega projektima koji su po uspješnosti u vrhu BiH izrazio je i načelnik općine Stjepan Piljić, te obećao rješavanje problema adekvatne prometnice do Yimora.

“U Vladi ŽP radujemo se svakom proizvodnom pogonu, osobito u prehrambenoj industriji kao što je ova. To je nadogradnja naših resursa, a raduje i činjenica novih upošljavanja sa kvalitetnim radnim mjestima koja osiguravaju budućnost ovog prostora. Jasno je da ovakvi mega projekti doprinose ukupnom poboljšanju standarda Županije Posavske”. kazao je premijer Posavskog kantona Đuro Topić