IT i Tehnologija

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): kompaktni spoj stila i funkcionalnosti


Kompanija Samsung danas je predstavila Galaxy Tab S6 Lite (2024), elegantni tablet dizajniran kako za posao tako i za zabavu. Uz visoko precizni S Pen i pouzdanu izvedbu, Galaxy Tab S6 Lite (2024) unapređuje inspiraciju, ideje i produktivnost za studente, mlade profesionalce i porodice.

„Razumijemo da je život brz, rad dinamičan i da korisnici trebaju uređaj koji može pratiti njihovu užurbanu svakodnevicu”, rekao je Junho Park, potpredsjednik i voditelj tima za planiranje proizvoda Galaxy ekosistema, MX Business odjela u Samsung Electronics. „Galaxy Tab S6 Lite (2024) i njegov S Pen idealni su saputnici za besprijekorno povezivanje produktivnosti sa zabavom i kreativnošću, omogućavajući ljudima da više uživaju u onome što vole dok su u pokretu.”

Novi nivo produktivnosti u bilješkama

Galaxy Tab S6 Lite čini precizno bilježenje ideja lakšim i ugodnijim nego ikad. Dolazi sa S Penom koji je dizajniran kako bi osigurao udobnost, čak i kod dugotrajnog korištenja. Korisnici će uživati u pisanju ili crtanju s S Penom, bilo da skiciraju u Samsung Notes ili zapisuju svoje misli – bez otključavanja tableta. Bez potrebe za zasebnim punjačem, S Pen je spreman za zapisivanje kad god vam sine kreativna ideja.

Povećavajući produktivnost još više, Galaxy Tab S6 Lite potpuno je kompatibilan s Galaxy uređajima, uključujući Galaxy Buds FE koje nude jednostavnu povezanost između više uređaja tako da korisnici mogu proširiti svoju kreativnost i postići više unutar Galaxy ekosistema.

Elegantan, prenosan i sposoban

Galaxy Tab S6 Lite (2024) donosi elegantan dizajn, s premijernim metalnim izgledom u oksford sivoj boji. Tablet je kompaktan i lagan za veću prenosivost, težak svega 465g za Wi-Fi verziju ili 467g u LTE verziji. Dodatno, 10,4-inčni zaslon Galaxy Tab S6 Lite i tanak, simetrični okvir od 9 mm omogućuju ugodno iskustvo gledanja.

Osim vrhunskim značajki produktivnosti i zabave, Galaxy Tab S6 Lite (2024) nudi dugotrajnu bateriju koja omogućava 14 sati neprekidne reprodukcije videa, pružajući korisnicima pouzdan uređaj za uživanje u uzbudljivom gledanju sadržaja i kreativnoj slobodi. Budući da je na tabletu moguće jednostavno prelaziti između različitih aplikacija, korisnici će također moći doživjeti učinkovitiji multitasking.

Dostupnost

Galaxy Tab S6 Lite (2024) bit će dostupan od 28. marta

Specifikacije:

Galaxy Tab S6 Lite (2024)
Zaslon10.4-inch, 2000 x 1200 (WUXGA+), TFT
*Mjerenje je dijagonalno kao puni pravokutnik bez uzimanja u obzir zaobljenih uglova. Stvarna vidljiva površina je manja zbog zaobljenih uglova i otvora za kameru.
OSAndroid 14.0
Dimenzije 154.3 x 244.5 x 7.0mm
Težina 465g (Wi-Fi) | 467g (LTE)
KameraGlavna8MP
Prednja5MP
Memorija I pohrana*4GB+64GB 4GB+128GB microSD up to 1TB**
*  Dostupnost pohrane može se razlikovati po tržištu, modelu, boji ili operateru. Stvarna dostupnost prostora za pohranu može varirati ovisno o prethodno instaliranom softveru, tržištu, modelu, veličini i formatu datoteka. ** MicroSD kartica prodaje se zasebno.
AP Quad core 2.4GHz + Quad core 2.0GHz
Baterija*7,040mAh (tipično)
*Tipična vrijednost testirana pod uvjetima laboratorijskih ispitivanja trećih strana. Tipična vrijednost je procijenjena prosječna vrijednost uzimajući u obzir odstupanje u kapacitetu baterije među uzorcima baterija testiranih prema standardu IEC 61960. Navedeni (minimalni) kapacitet je 6.840 mAh.
PovezivostLTE*, Wi-Fi, Bluetooth® v 5.3
*Dostupnost LTE modela varira ovisno o tržištu ili operateru.
BojaOksford siva
ZvukDvostruki AKG zvučnici, Dolby Atmos®

###

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost transformirajućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefinira svijet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kućanskih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, lijevanih i LED rješenja te pruža potpuno povezano iskustvo kroz svoj SmartThings ekosistem i otvorenu saradnju s partnerima. Za najnovije vijesti posjetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com.